Comuna Clejani, în fruntea furturilor de energie electrică!

0
346

furtNe-am obişnuit să vorbim despre „hoţi” atunci când prejudiciul este contorizat în sume de bani aflate prin portofelele sau buzunarele neatenţilor, în obiecte sustrase din locuinţe sau autoturisme, sau în bunuri care „trec” neplătite de casele de marcat ale marketurilor.

Hoţii moderni nu se rezumă însă  la asemenea „găinării”, ci caută noi soluţii prin care pot fenta, pe oricine şi oricum. Furtul de energie electrică este una din soluţiile cel mai des întâlnite la cei care cred că te poţi folosi de utilităţile publice fără să plăteşti. 

Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia, de la începutul acestui an şi până în prezent, în judeţul Giurgiu au fost identificate nu mai puţin de 344 de cazuri de consum neautorizat de energie electrică, dintre care 52 la consumatori care deţineau un contract de furnizare a energiei electrice, şi alte 292 la consumatori care nu deţineau un asemenea contract. Adică mai bine de 2 cazuri pe zi, dacă ar fi să raportăm la numărul de zile dintr-un an calendaristic! Majoritatea celor depistaţi consumau, dar de plătit, aşteptau să plătească… fraierii!

Una dintre localităţile cu mari probleme, în sensul că aici, mai mereu au fost identificate asemenea situaţii, este comuna Clejani unde, de altfel, de curând a şi avut loc o descindere în forţă ale echipelor ENEL împreună cu cele ale echipajelor de poliţie. Aici, în cele aproape şase luni ale acestui an, au fost înregistrate 94 de astfel de cazuri, majoritatea fiind, conform aceloraşi surse din     E-Distribuţie Muntenia, conectări neautorizate la reţeaua de distribuţie.

(Jurnal)