În ziua de 23 august – în urma cu 424 de ani (13 august pe stil vechi, 23 pe stil nou), avea loc bătălia lui Mihai Viteazul împotriva turcilor la Călugăreni, eveniment care a pus coroana istorică pe fruntea localității noastre. Astfel, în data de 23.08.2019, se sărbătorește ziua comunei Călugăreni”, spunea primarul comunei, Marin Voinea.

La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai Guvernului (Ministrul Economiei, Niculae Bădălău), ai Consiliului Județean și Instituției Prefectului Județului Giurgiu, precum și primari ai comunelor din județ.

De buna dispoziție a celor care vor sărbători Ziua Comunei, anul acesta, vor fi „responsabili” Nicu Paleru, Maria Ghinea, Nemuritorii, Monica Ropotă, cea din urmă fiind și prezentatoarea evenimentului.

Vom încerca să facem – așa cum am procedat și în anii trecuți – ca locuitorii comunei noastre, dar și invitații, să se simtă bine, pe parcursul întregii zile!”, mai preciza primarul  Marin Voinea.

Ziua Comunei Călugăreni debutează în dimineața zilei de 23 august, cu o slujbă oficiată la micuța biserică din lemn din comună, monument istoric și recent restaurată, urmând ca după amiaza, de la ora 18,00, să îneapă programul artistic.

(Jurnal)