Comisia Europeană a lansat, vineri, o consultare publică pentru revizuirea şi prelungirea regulamentului privind serviciile de roaming, care expiră în iunie 2022.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, regulamentul a eliminat tarifele de roaming pentru călătorii din UE şi din Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, începând din iunie 2017.

De atunci, de serviciile de roaming la preţurile de pe piaţa naţională, una dintre cele mai emblematice realizări ale pieţei unice a UE, au beneficiat milioane de călători, susţin reprezentanţii CE.

„În vara anului 2019, europenii au utilizat de şaptesprezece ori mai multe date în roaming decât înainte de eliminarea suprataxelor pentru serviciile de roaming. Roamingul fără suprataxe le permite milioanelor de cetăţeni ai UE să rămână conectaţi atunci când călătoresc în străinătate. Călătoriile de afaceri şi munca la distanţă sunt mai accesibile, ceea ce aduce beneficii în special IMM-urilor. Comisia depune eforturi pentru a se asigura că europenii pot continua să se bazeze pe avantajele serviciilor de roaming fără taxe suplimentare în UE”, a declarat Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă.

Întrucât prevederile actuale expiră în iunie 2022, Comisia preconizează că va trebui să propună un nou regulament pentru ca europenii să continue să beneficieze de aceste avantaje şi, prin urmare, va revizui şi va prelungi Regulamentul privind serviciile de roaming.

Consultarea publică se va desfăşura timp de 12 săptămâni.