Comercianţii din incinta şcolilor, controlaţi de comisarii CJPC Giurgiu

0
181

8562-fabianAvând în vedere că de aproximativ o lună de zile au reînceput cursurile şcolare, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ în incinta unităţilor de învăţământ din judeţul Giurgiu au intrat în atenţia comisarilor din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (C.J.P.C.) Giurgiu.

Potrivit declaraţiei comisarului-şef adjunct, Fabian Ţîrcă, pentru publicaţia noastră, în urma acţiunilor de control efectuate, au fost identificaţi doi operatori economici care aveau expuse la comercializare produse alimentare pentru elevi, şi anume: un operator comercializa diferite sortimente de acadele şi drajeuri ambalate sub diverse forme (fluier în formă de ştiulet de porumb, cizmă, balon) care nu erau însoţite de nicio informaţie privind denumirea şi adresa importatorului/distribuitorului, privind lista ingredientelor şi data durabilităţii minimale. Ca tare, a fost dispusă măsura de oprire temporară de la comercializare pentru 158 de astfel de bucăţi, în valoare de 158 de lei şi s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 4.000 de lei.

La celălalt operator economic controlat, am fost informaţi că s-a constatat comercializarea a 12 bucăţi de croissante,  care erau expirate de 30 de zile. De asemenea, pentru produsele existente în unitate, preţurile de vânzare erau greu vizibile din spaţiul destinat consumatorilor. Pentru abaterile constatate a fost dispusă interzicerii comercializării produselor improprii consumului, în speţă croissantele expirate.  Au fost aplicate două sanţiuni contravenţionale : o amendă în valoare de 4.000 de lei şi un avertisment.

Comisarul şef, Fabian Ţîrcă,  ne-a mai precizat că C.J.P.C. Giurgiu va continua să monitorizeze atent magazinele alimentare din incinta şcolilor şi liceelor din municipiu şi judeţ, astfel încât să fie evitată expunerea elevilor la consumul de produse ce le pot pune sănătatea în pericol.

Teodora Nicolau