În urma atenționării ANM, Cod Galben: intensificări ale vântului, local ninsori viscolite începând cu data de 6 februarie 2020, primarul Nicolae Barbu a întrunit, astăzi 4 februarie, comandamentul de iarnă cu viceprimarii, administratorul public și toți reprezentanții direcțiilor subordonate: Giurgiu Servicii Locale, Giurgiu Servicii Publice, Construcții Edilitare SRL, Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială.

”Se anunță un val mai rece, însoțit de precipitații, prima dată vor fi sub formă de ploaie și apoi se vor transforma în ninsoare. Nu știu cât de consistente vor fi, dar vreau să fim pregătiți”, a declarat primarul Nicolae Barbu în deschiderea ședinței.

Potrivit directorului Giurgiu Servicii Publice, Răcaru Adrian, sunt pregătite pentru intervenție: 3 utilaje de împrăștiat material antiderapant solid, prevăzute cu pluguri, 3 tractoare pentru împrăștiat material antiderapant, o autocisternă cu plug pentru împrăștiere clorura de calciu, 3 motofreze, la toate aceste utilaje adăugându-se alte 24 care sunt închiriate: autogredere, buldoexcavatoare, vole, autobasculante, și o platformă de 3, 5 tone. Nu în ultimul rând, 110 persoane angajate în cadrul Giurgiu Servicii Publice sunt pregătite pentru degajarea trotuarelor, parcurilor și a zonelor din apropierea școlilor și grădinițelor.

Începând de mâine vom avea precipitații consistente, însă nu putem acționa cu material antiderapant pentru că ploaia îl va înlătura. Ca atare, trebuie să fim pregătiți și să acționăm imediat ce precipitațiile se vor transforma în ninsoare. Fiecare director să-și verifice utilajele astăzi, și pe măsură ce starea vremii se va înrăutăți, fiecare să acționeze, imediat, pe zona care i-a fost atribuită. Vom avea temperaturi foarte scăzute, de aceea trebuie să acționăm eficient cu material antiderapant ”, a mai adăugat primarul Nicolae Barbu.

Nu în ultimul rând, edilul a făcut precizarea ca toți constructorii care au lucrări începute în oraș să fie informați cu privire la oprirea și conservarea acestora, și să atenționeze cetățenii cu panouri informative sau de interzicere a intrării cu autovehiculele pe acele străzi.

”Toate lucrările începute să fie conservate. Constructorii să-și pună panouri de informare cu privire la faptul că este stradă în construcție. Avem pe Tineretului, Lupeni, lucrări. Cei care acum lucrează la canalizări pluviale și mă refer în special la strada Berzei, să-și conserve lucrarea să nu avem surpriza că se va surpa strada”, a conchis edilul.

Nu în ultimul rând, Direcția de Asistență Socială este pregătită cu spații pentru cazare și hrană, reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență sunt pregătiți să intervină în ajutorul persoanelor aflate în dificultate în această perioadă, iar Poliția Locală va fi în permanență în stradă pentru asigurarea fluenței circulației, mai ales în zonele unităților de învățământ.

(Jurnal)