„Colecționarul” de gunoaie de pe Bulevardul Mihai Viteazul ”lovește” din nou! (FOTO)

0
889

Așa cum scriam  la finele lunii octombrie 2021, echipe complexe ale ROSAL SA, Giurgiu Servicii Locale SA, Direcției Poliției Locale și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Giurgiu, au lucrat  timp de aproape o săptămână, pentru igienizarea (oare pentru a câta oară??) locuinței unui giurgiuvean, cunoscut cu afecțiuni medicale.

Fost deținut (ca urmare a comiterii cu aproape 30 de ani în urmă, a unei crime abominabile),  de la eliberarea sa din închisoare, individul și-a transformat locuința și curtea într-o veritabilă groapă de gunoi, adunând tot soiul de resturi de prin tomberoanele municipiului.

După cum declară, scandalizați, locuitorii zonei (intersecția uliței Castanului cu Bulevardul Mihai Viteazul), locul s-a transformat într-un veritabil focar de infecție, mai ales pe timpul verii, tonele de deșeuri de toate soiurile, dar mai ales cadavrele de animale (pisici, șobolani etc) făcând aerul din jur, irespirabil.

„Ne e teamă să îi atragem atenția… a zis că ne pune foc la casă…așa că, mai bine ne ținem departe de el, mai îndurăm, ne mai rugăm la Dumnezeu să intervină autoritățile…Ne temem, avem copii, avem familii…”, ne spunea una dintre vecinele individului.

Istoria se… repetă!?

Nu au trecut decât două luni de la curățarea zonei, a locuinței și curții respectivului, de cele câteva zeci de tone de gunoaie. De la textile, sticle de plastic, cadavre intrate în putrefacție  și până la borcane cu murături, sticle cu resturi de băuturi alcoolice sau diverse obiecte  de bucătărie sau sanitare…

În mod bizar  individul le-a reproșat celor care i-au strâns mizeria din curte, că i se iau „comorile”, sursa lui de supraviețuire, că el din aia face bani (???!!).

Așa cum precizam, la nici două luni de la finalizarea curățeniei generale din curtea giurgiuveanului „colecționar” de deșeuri, iată că situația se repetă!

Conform imaginilor trimise de mai mulți locuitori ai zonei, se poate observa cum individul a început din nou să adune resturi menajere, reîncepând să își transforme locuința în „stație de sortare și depozitare”, cum spuneau, mai în glumă, mai în serios,locuitorii zonei!

Ce urmează…

Se întreabă des, vecinii individului, dar și trecătorii, ocazionali, ai zonei. Din păcate, legislația este extrem de permisivă în asemenea situații. Deși este clar că respectivul prezintă un pericol pentru oamenii din zonă, având inclusiv antecedente penale (este autorul, așa cum spuneam, al unei crime abominabile petrecute cu ani în urmă, când un cetățean turc a fost ucis și apoi tranșat, la propriu, și găsit în mai multe locuri din zona adiacentă locuinței), internarea sa într-o instituție de specialitate este, aproape, imposibilă. Pentru acest lucru, ar trebui – spun autoritățile cu care am discutat – emiterea unei ordonanțe președințiale care să impună internarea într-o instituție specializată, împotriva voinței respectivului, iar pentru obținerea acestui document trebuie mai întâi inițiate acțiuni de către mai multe Direcții, inclusiv Direcția de Asistență Socială Giurgiu (DAS).

Din păcate, aceste demersuri  pot dura luni de zile, timp în care giurgiuvenii din imediata apropiere a casei colecionarului de gunoaie, vor fi nevoiți să suporte izul pestilențial ce răzbate zi și noapte din locuința acestuia!

(Ana Lincă)