Coduri galben şi portocaliu de caniculă, emise de ANM pentru aproape toată ţara, începând de joi. Ce se întâmplă la Giurgiu

0
209

canicula_25659900Cinci judeţe (Dolj, Olt și Teleorman și  zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți) intră joi, 29 iunie,  sub avertizare COD PORTOCALIU de caniculă, temperaturile ajungând chiar şi la 40 de grade Celsius la umbră, iar disconfortul termic va fi unul accentuat. 

Restul ţării, mai puţin trei judeţe din nord (Satu Mare, Maramureş şi Sălaj) se vor afla, tot jde joi, sub indicenţa CODULUI GALBEN de caniculă, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). 

Conform acestei avertizări,  în cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34-36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice, mai anunţă ANM. 

(Jurnal)