barbat-iarna-respira-greuNoapte de ger cumplit, cu temperaturi ce au atins -25 de grade Celsius. Viscol puternic în 22 de județe, până duminică 8 ianuarie, seara. Așa arată prognoza Meteo…

Dupa un cod rosu de viscol, Romania este paralizata de ger. Minimele au coborat sâmbată noapte până la -25 de grade Celsius. Este cod galben de ger în toată ţara, anunţă ANM. Meteorologul Mihai Timu a explicat, în direct, la Ediţie Specială, pe TVR 1, care va fi evoluţia vremii în următorul interval de timp. Cea mai rece dimineaţă va fi marţi, când, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra temperaturi de minus 28 de grade Celsius. Meteorologii mai spun că temperaturile vor fi extrem de scăzute, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

ANM a emis un cod galben pentru astăzi 8 ianuarie, ora 22.00 în estul şi sud-estul ţării (și la Giurgiu) . Vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

Ce trebuie să facem în această perioadă

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) a emis si câteva avertizari pentru populatie. Suntem sfatuiti sa mancam regulat si sa ne hidratam. Sa nu stam mult in frig si viscol si sa fim atenti la primele semne de inghet: pierderea simturilor si culoarea alba a varfurilor degetelor de la maini, de la picioare, a urechilor si nasului. În cazul în care plecati pe trasee afectate de aceste fenomene, circulati doar ziua si anuntati-va apropiatii unde urmeaza sa mergeti.

(Jurnal)