TIR-urile care aşteaptă ieşirea din România prin vama Giurgiu-Ruse formează o coadă de aproximativ 10 kilometri pe DN 5 Bucureşti-Giurgiu, până în apropierea localității Plopșoru.

Timpii de așteptare pentru procedurile de tranzit vamal pentru TIR-urile care ies din România au ajuns la aproximativ 120 de minute la controlul de frontieră.
Potrivit reprezentanților IPTF Giurgiu: „În această dimineață a sosit la frontieră un număr mare de TIR-uri de marfă. Datorită faptului că aseară un autocamion a „încălecat” un parapet de protecție, între cele două sensuri de mers de pe DN5, circulația s-a îngreunat, iar vremea capricioasă din ultimele 24 a contribuit și ea la această aglomerare.”
Din câte am aflat de la Inspectoratul Poliției de Frontieră Giurgiu, „se fac verificări suplimentare ale adeverințelor de la testarea Sars-COV2.” Verificările suplimentare se fac ca urmare a anchetelor desfășurate de IPJ Giurgiu privind emiterea unor certificate de testare falsă, cu care transportatorii au încercat în ultima vreme să treacă frontiera.
”Toți acești factori au dus la apariția acestei coloane de TIR-uri pe DN5, au crescut timpul de așteptare în vamă. Situația se va reglementa în cel mai scurt timp” ne spuneau reprezentanții IPTF Giurgiu.

(Jurnal)