Co-preşedintele ALDE Giurgiu,  Toma PETCU face prognoze cu privire la rezultatele alegerilor  parlamentare, la Giurgiu

0
254

Petcu-TomaSurprins într-un scurt moment de respiro, recent co-preşedintele ALDE Giurgiu a fost abordat de către jurnaliştii noştri care i-au cerut să facă o prognoză a viitoarelor alegeri parlamentare, la Giurgiu. Cu disponibilitatea binecunoscută acesta ne-a declarat: Aşa cum v-am spus de multe ori, este clar că la nivel naţional, în afară de PSD şi PNL şi poate  UDMR (dar deocamdată la locale acest partid nu a dovedit să este capabil să treacă de 5%, dar poate la parlamentare va trece), ALDE este singurul partid capabil, cu structură,  ce poate  face surprize.  Partidul nostru are la ora actuală 28 de vicepreşedinţi de Consilii judeţene în ţară. Este un număr impresionant…Avem 20 de primari în localităţile reşedinţă de judeţ. Este clar că numeric, pe aleşii locali,  ALDE este a treia forţă politică din România. Este singurul partid politic la ora actuală  capabil să facă pragul electoral şi să intre în Parlament. Acest lucru îi sperie pe foarte mulţi…În primul rând sperie PNL-ul, îl sperie pe preşedintele Iohannis, cât şi pe toţi cei care îşi  doresc a crea un Guvern PNL din decembrie 2016, un Guvern care chiar dacă PNL-ul nu este capabil să sară de 30 %, care  să ajungă să guverneze cu aceşti 30%, prin tot felul de jocuri şi aranjamente. Aşa cum declara recent, Călin Popescu Tăriceanu nu poate să lucreze cu acest PNL de astăzi… Îl susţin în această idee,  şi ştiu că acest lucru îi aduce mari probleme din partea PNL-ului şi a preşedinţiei , dorindu-se ca ALDE şi respectiv Călin Popescu Tăriceanu să fie scoşi din joc prin orice mijloace. Şi atunci singura soluţie este acest bombardament cu dosare şi informaţii negative despre Călin Popescu Tăriceanu, menite  să  înteţească şi să influenţeze deficitul de imagine al acestuia până la alegerile parlamentare. Eu vă asigur că dl. Tăriceanu nu are ce să păţească până la alegerile Parlamentare… Sunt sigur că nu a săvârşit absolute  nimic din ceea ce i se impută la ora actuală. Procedural, legal, nu ar putea să păţească ceva până atunci. Oricum, sunt convins că îşi va dovedi nevinovăţia. De alte dosare nu vorbim ci doar de acele  speculaţii în cazul dosarului Bogdan Olteanu, ce rămân doar  speculaţii până la această oră, şi nimic concret.

În concluzie ALDE are  condiţiile necesare pentru a obţine un scor de peste 5%,  indiferent de ce jocuri de imagine se fac la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu. Aşa că nu avem emoţii … Eu sunt convins că împreună cu partenerii de la PSD vom reuşi să obţinem prin vot direct şi prin redistribuire peste 50%. Acest lucru dându-ne legitimitatea necesară de a cere  preşedintelui  să desemneze un premier din rândul PSD-ALDE, astfel încât să formăm o mare coaliţie de guvernare.  Eu vă spun că PNL-ul nu are nicio altă variantă de a veni la Guvernare decât cea de a guverna cu PSD-ul. Iată de ce înclin să cred că din experienţele anterioare, din anii 2009 şi din experienţa USL-ului, PSD-ul nu mai doreşte acest lucru. Aşa că  vom asista din toamnă la o altă formulă de guvernare, PSD-ALDE, estimările dându-ne şanse de peste 90%!  PSD ALDE vor  guverna împreună în orice  tip de formulă de participare în alegeri,  PNL-ul urmând a rămâne în Opoziţie.

Acest lucru va oferi o şansă şi o perspectivă reală de dezvoltare în continuare, a României. Pentru că din păcate în ultimul timp am vorbit doar despre jocuri şi de aranjamente politice de culise, pe orice căi, mai puţin electorale, aranjamente cu scopul  de a ajusta scorul electoral al unui partid  doar prin jocuri de imagine  şi nicidecum prin votul corect al cetăţenilor. Sunt convins că activitatea noastră şi a PSD-ului până la alegerile parlamentare ne va da posibilitatea să sperăm  la un guvern comun PSD-ALDE, în care partidul nostru să imprime foarte puternic componenta liberală, aşa cum a imprimat-o şi  în Guvernul Ponta. Repet, Călin Popescu Tăriceanu,  prin tot ceea ce păţeşte în ultimul timp şi prin toate cele la care este supus va reuşi să-şi maximizeze imaginea pozitivă pe care o are şi votul mare de încredere de care se bucură din partea cetăţenilor, iar în acest fel  ALDE va reuşi împreună  cu Călin Popescu Tăriceanu să obţină un scor de peste 10%… a conchis Toma Petcu.

Jurnal