Judecătoria Bolintin Vale a respins plângerea politicianului prin care contestă sancțiunea contravențională aplicată de polițiștii din județul Giurgiu pentru depășirea vitezei legale.  Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Pe 1 aprilie, poliţiştii din Giurgiu îl depistau pe Claudiu Manda circulând cu 125 km/h în localitatea Mihăileşti. Cu acestă ocazie, politicianul a rămas fără permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile. În plus, s-a ales cu o amendă de 1.305 de lei. Manda a susţinut că se grăbea să ajungă la Parlament. Claudiu Manda a contestat sancţiunea la Judecătoria Craiova. La sfârşitul lunii iunie, judecătorii craioveni au constatat că nu au competenţa să judece plângerea formulată de Manda, declinând-o în favoarea Judecătoriei Bolintin Vale, judeţul Giurgiu.

În replică, reprezentanţii IPJ Giurgiu au susţinut că Manda a formulat plângerea cu rea-credinţă. Şi asta pentru că s-a adresat Judecătoriei Craiova, nu Judecătoriei Bolintin Vale.

05.11.2019

Ora estimata: 09:00

Complet: CJ21

Tip soluție: Respinge plângerea

Solutia pe scurt: Respinge plângerea contraventională ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Bolintin Vale. Pronuntată astăzi, 05.11.2019, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței.

Document: Hotarâre  1502/2019  05.11.2019