Județul Giurgiu va avea, începând cu anul școlar 2022-2023, în cadrul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, o clasă de învățământ profesional cu specializarea “mecanic agricol”.

Proiectul a fost demarat pornind de la nevoia de forță de muncă în domeniul agriculturii.

Vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții unor companii care desfășoară activități agricole și mediul educațional giurgiuvean, iar discuția a vizat pașii concreți care trebuie parcurși în acest proces și, punctual, modul de implicare a fiecăreia dintre părți.

Gazda întâlnirii a fost domnul Gheorghe Cireap, reprezentantul SC ROMVELIA PRODCOM SRL.

La discuții au participat și Cosma Măroiu (COSMANA SRL), Biță Răcman (SC RĂCMAN SRL), GABRIEL NEDELCU (TÂNĂR FERMIER 2009 SRL), GABRIEL PANĂ (SC PALAS SRL), inspectorul școlar general adjunct Florentina Găină și directorul Colegiului Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu, Ana Maria Fierăstrău”.

Întâlnirea a decurs foarte bine, a fost o întâlnire de lucru împreună cu fermierii pentru că ne-am dorit de la bun început ca demersul susținut de Consiliul Județean să răspundă nevoilor concrete din piața forței de muncă din sectorul agricol. Subiectele principale pe care le-am abordat au fost promovarea clasei de învățământ dual și cum pot antreprenorii din sectorul de agrobusiness, fermierii județului Giurgiu, să sprijine această inițiativă”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

În cadrul clasei de învățământ profesional cu specializarea mecanic agricol vor fi școlarizați, în total, 23 de absolvenți de gimnaziu. Pe durata celor trei ani de studii, elevii vor primi burse atât din partea Consiliului Județean Giurgiu, cât și din partea companiilor.

„De asemenea, elevii vor avea parte de stagii de pregătire la companiile unde, în urma absolvirii cursurilor de mecanic agricol, vor avea un loc de muncă asigurat”- transmite Biroul de presă al Consiliului Județean Giurgiu.

(Jurnal)