Clanurile care au terorizat Europa s-au întors acasă de puțin timp. În ultimele 20 de zile, media zilnică a intrărilor în țară a fost de 1.000 de cetățeni români. Dintre aceștia, 800 au fost romi, în timp ce în perioada Paștelui, polițiștii de Frontieră au numărat la graniță peste 16.000 de romi!

Odată cu întoarcerea ”vedetelor”, cetățenii spun că și-au pierdut liniștea și siguranța… Până de curând în Municipiul și județul Giurgiu părea că organele de ordine au reușit să țină în frâu familiile recunoscute pentru modul agresiv în care se manifestă uneori. Asta până marți, 21 aprilie , când polițiștii au împușcat la Bolintin un bărbat care i-a atacat cu un cuțit, caz mediatizat de presă!

În ciuda acestui incident, la Giurgiu, odată cu anihilarea clanului Butoane, trebuie să recunoaștem că în oraș s-a cam făcut liniște. Meritul este și al cetățenilor care nu l-au mai votat pe mentorul interlopului giurgiuvean,  ”il lider maximo”, fostul primar, Lucian Iliescu.  Asta nu înseamnă că în oraș nu se mai face trafic de droguri, că nu mai există proxeneți și prostituate, că furturile și tâlhăriile au încetat definitiv…

                           Foto: Păzea că s-au întors șefii clanurilor din străinătate…!

Odată cu reîntoarcerea în țară a unor personaje cu notorietate în Municipiu, Giurgiu se află în aceste zile printre zonele supravegheate cu elicopterele din dotarea Ministerului de Interne, considerat ca regiune cu risc major, pe fondul  scandalurilor de stradă ce s-au desfășurat în aceste zile în câteva zone fierbinți din țară.

Astfel,  în prima zi de Paște, în Hunedoara, în Brașov, la Săcele, în Ilfov, la Otopeni, în Prahova, la Ploiești, dar și în cartierul bucureștean Rahova autoritățile care au intervenit la fața locului au fost atacate cu pietre și cu bâte de clanurile care au refuzat să respecte măsurile de restricție în perioada stării de urgență. În aceeași zi, de Paște, nu mai puțin de 30 de inși au fost săltați, după ce s-au bătut în stradă cu oamenii legii.

Pe 6 aprilie,  un român din Turnu Roșu  (județul Sibiu) a fost împușcat de polițiști în timp ce acesta îi amenința (țineți-vă bine!) cu o drujbă!!

Cu ce se ocupau proaspeții reîntorși acasă…

Prostituție, tâlhărie, furt calificat, clonare de carduri, cerșetorie, spargeri de bancomate, furturi de mașini de lux  și lista poate continua … Cu asta se ocupau mulți dintre românii de etnie care s-au întors acasă de peste granițe, după ce au terorizat o întreagă  Europă.

Italia, Franța, Spania, țările nordice, toate erau invadate de clanuri mafiote din România. Au ajuns până în Mexic, Canada și SUA! Oamenii erau terorizați.

S-au întors în țară, odată cu pandemia de coronavirus și nu pentru că și-ar fi dorit acest lucru. Virusul le-a luat însă, deocamdată, obiectul muncii…

Mai multe ziare și televiziuni au prezentat în aceste zile actele abominabile  săvârșite de conaționalii noștri, infracțiuni care pe  cetățenii statelor europene i-au făcut  să ne numească pe toți ”țigani” și să ne privească temători, ca pe niște hoți…

Cum acționau clanurile țigănești în Europa

La Paris, turiștii erau mereu în pericol, astfel că polițiști sub acoperire îi vânau pe infractorii noștri. În imaginile difuzate de  un post TV se observă cum minorii erau puși să pândească persoane care voiau să scoată bani de la bancomat, după care îi atacau. Așteptau până ce persoana introducea PIN-ul și solicita suma, după care unul scuipa peste tastatură, iar un altul smulgea banii din mâna victimei. Așa au fost prinși în flagrant de polițiști, doi români de etnie romă, în timp ce victima era o doamnă din  Spania.

FOTO: Romi din România, BĂTAIE GENERALĂ într-un cartier spaniol! Încăierare teribilă cu bâte, pietre şi cuţite între două clanuri ( aprilie  2017)

Bulevardele, spunea comentatorul filmului, erau pline de cerșetori români, bulgari, albanezi, care făceau parte din rețele bine puse la punct. Din peisaj nu lipseau  prostituatele cu mulți ”pești” români, ce le vindeau în Europa. Este de notorietate faptul că și la Giurgiu mulți din cei ce se afișează în mașini luxuoase, văzuți permanent pe la casele de pariuri sportive, trăiesc din banii obținuți de pe munca femeilor duse la produs în străinătate. Ba chiar unii sunt căsătoriți cu acestea tocmai pentru a  escamota în acest mod postura lor de proxeneți.

Cine sunt cei ce ne otrăvesc liniștea

În noiembrie 2019, un interlop periculos era adus în țară sub pază extremă. Fugise înainte să fie arestat într-un dosar de trafic de droguri. Fost om de încredere al șefilor clanului Clămparu, Adrian Marius Crăciun, zis și „Stripăru”, a fost extrădat din Franța. Când a fugit din țară – pentru că urma să fie arestat într-un dosar de trafic de cocaină –  a plecat în Belgia. Acolo, polițiștii spun că a comis mai multe fărădelegi. Polițiștii francezi au fost cei care l-au prins în cele din urmă, la Lyon, și l-au arestat. Dacă pedepsele pe care le-a primit ar fi fost adunate, ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor cel puțin 37 de ani. Marius Crăciun este cunoscut ca un temut interlop pentru că în perioada 2007 – 2009 împreună cu alte persoane din clanul din care făcea parte a terorizat Sibiul prin  răpiri de copii și cereri de recompense. Sute de mii de euro pe care le cerea unor părinți disperați cărora le sechestra copiii. Acum, temutul Marius Crăciun se află în spatele gratiilor.

             Foto: urmărit internațional readus cu câteva luni înapoi în  țară 

Ghinea Florin, zis Ghenosu, de 46 de ani, unul dintre cei mai temuți și violenți dintre românii aflați pe lista urmăriților internațional, a fost extrădat în România, în urmă cu două luni. A fost dat în urmărire generală în mai 2018, iar în luna august a aceluiași an a fost arestat la Londra. Ghenosu este acuzat de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane și constituire de grup organizat. Și el se află în pușcărie.

Spartacus sau Idolu Fetelor” este personajul devenit ”celebru” peste noapte după ce a început “revoluția” din cartierul Rahova, atunci când zeci de polițiști și jandarmi au intervenit pentru a-i calma pe petrecăreți. S-a întâmplat așa cum scriam anterior, chiar în seara de Paște ,  Spartacus afișând un miserupism cât Casa Poporului  față de pandemia cu coronavirus.

                Foto: Spartacus după și înainte de altercațiile sale publice…

Pe pagina sa de socializare, Spartacus se prezintă drept ”propriul angajat” și postează filmulețe în care apare ”live”, alături de prieteni și rude, petrecând de mama focului și părând întotdeauna binedispus și ”pus pe fapte mari”.

Țineți minte cinci cuvinte eu rămân ca înainte neschimbat și gata de agățat”, scrie Spartacus în dreptul uneia dintre fotografiile postate, în timp ce pe postările sale video țipă cât îl țin bojocii ”Să vină Poliția să îi răsturnăm!” …

Din cauza lor, a personajelor de teapa celor de mai sus, de circa o săptămână elicopterele MAI survolează seară de seară, cu farurile centrate spre cartierele unde ar putea izbucni din nou războiul. Printre județele vizate:  Ilfov, Ialomița, Prahova, Argeș, Teleorman, Călărași  se numără și  Giurgiu .

Și pentru ca siguranța să fie maximă, de data aceasta din efectivele de polițiști și jandarmi, care patrulează pe străzi, fac parte (începând din 20 aprilie) și  trupe antrenate, de la Intervenții Speciale.

Ce ar fi  de făcut?

Sunt cetățeni care susțin că interlopii, liderii clanurilor, vor continua să se comporte în aceeași notă, încurajați de relațiile  lor cu unii șefi din departamente ale  Poliției. Ei cred că în continuare polițiștii  nu-și vor dori să anihileze clanurile, ci mai degrabă vor fi interesați să o amendeze pe bătrânica din colț care vinde ștevie de pe un taburet, la colțul străzii sau să îl sancționeze pe moș Dumitru că a ieşit să-şi ia pâine în afara programului Ordonanței Militare.

Sunt cetăţean, am familie, mi-e frică de clanuri. Dar îmi e cel puţin la fel de frică de nişte organe ale statului pe care se urcă nişte muşchi ai potenţialelor abuzuri, spunea zilele trecute cunoscutul om de televiziune, Mircea BADEA,  la Antena 3, descriind la rândul său, o stare de fapt ce dăinuie de mai mult timp în România.

Ar mai fi de menționat, faptul că majoritatea dintre acești infractori, întâmplător sau nu, sunt de etnie romă. Fără a fi acuzați de discriminare nu putem să nu constatăm că ei sunt de obicei autorii majorității  faptelor infracționale consumate în interiorul sau în exteriorul granițelor țării.

Zilele trecute liderul Partidei romilor  Pro-Europa, Nicolae Paun, și prim- vicepreședintele Cătălin Manea Zamfir,  făceau un apel public către etnicii romi din țară, în contextul violențelor din ultimele zile, cerându-le respectarea legilor impuse de autorități.

Din păcate multora dintre acești romi li se fâlfâie de aceste apeluri. De ce? Pentru că – așa cum ne declarau unii dintre ei, recent – sunt dezamăgiți de reprezentanții lor care își umflă buzunarele cu banii solicitați instituțiilor de stat (Consiliul județean, Prefectură, Primării etc) în numele lor, cu scopul de a-i sprijini, pentru ca în cele din urmă ei, romii, să primească doar praful …de pe tobă!

Am fi dorit să realizăm materiale cu romi giurgiuveni care să ne declare că au fost ajutați cu alimente în perioada aceasta de Pandemie, că au fost  sprijiniți de-a lungul timpului  să-și  procure documente (unii nu au încă nici măcar  certificate de naștere!?), să își limpezească situația juridică a locuințelor, să fie  încurajați să își dea copiii la școală, să li se obțină lemne pentru foc pe timp de iarnă, să le fie administrate medicamente gratuite pentru cei bolnavi din familiile lor nevoiașe… Așa ceva așteaptă romii/țiganii, nicidecum sfaturi…

Am dori totodată să  aflăm ce s-a întâmplat cu sutele de milioane acordate ca sprijin partidelor romilor, bani despre care nimeni nu știe nimic, despre care nicio instituție a statului nu întreabă…Mucles! Cum oare sunt justificați ei? Există documente în acest sens? De ce nu se dau publicității?

         Foto: Copii de romi cerșind în fața marketurilor alimentare … 

În tot acest timp copiii de romi sunt obligați în continuare să cerșească pe la ușile marketurilor, speriați de foamete și de sărăcie, în timp ce liderii lor se scaldă în opulență promițând tot felul de lucruri politicienilor, în apropierea alegerilor, evident contra unor sume de bani.

Păcăliți, mințiți de proprii lideri, umiliți, lăsați fără educație, mulți dintre romi, după cum constatăm, preferă să aleagă variant mai ușoară, a  infracționalității, generând încet, încet monștri ca cei prezentați în rândurile de mai sus, personaje de coșmar care au îngrozit o Europă întreagă, indivizi care ne otrăvesc zi de zi, liniștea noastră social, anatemizând destinul unui întreg popor!

 (Florian Tincu)

(Material realizat pe baza articolelor apărute în ultimele zile în presă și în social media.)