CJ Călărași a primit o ofertă, din Ungaria, pentru achiziționarea unui autobuz plutitor! Când un astfel de proiect și la noi, la Giurgiu…

0
1135

 În timp ce oficialitățile noastre identifică soluții pentru a putea facilita trecerea la Ruse cu bacul ,  Consiliul Județean Călărași tocmai  a primit o  ofertă, din Ungaria, pentru un ”vehicul amfibiu”, sub forma unui autobuz , pentru care solicitase ofertă, conform calarasipress Achiziția.

Vehiculul plutitor,  în valoare de aproape 5,8 milioane de lei, va fi  achiziționat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea siguranței navigabilității pe Dunăre în regiunea transfrontalieră Călărași – Silistra”.

”Mulți oameni cred că cel mai mare avantaj al nostru este că putem intra în Dunăre. Noi credem că este și mai important faptul că putem ieși și din ea. De aceea, vă rugăm să nu sunați la urgențe atunci când vedeți un autobuz galben plutind în Dunăre, pentru că „acesta este autobuzul care poate înota în Dunăre”, scriu, cu o undă anecdotică,  patronii companiei ce vor livra vehiculul amfibiu, pe site-ul oficial al River Ride.

Iată o idee pe care consilierii noștri ar trebui să o ia în calcul, inspirați de vecinii noștri călărășeni, cât timp și pentru noi Dunărea e gratuită, curgând pe la ușa acestui oraș. Asta pentru că nava destinată transportului pe Dunăre aflată în administrația Municipiului pare să nu aibă efectul scontat inițial de edili, după ce în data de 2 aprilie era lansat la apă vaporașul ”Valahia”  prevăzzută plimbărilor pe Dunăre.

De atunci și până astăzi nu s-a mai auzit nimic despre acest mijloc destinat destinderii publicului, o dovadă a faptului că proiectele acestui  Municipiu s-au făcut până acum câțiva ani în urmă,  urmărindu-se mai degrabă fastul, spectacolul din jurul acestora (vezi ponton Canal Cama sau Complex ”Stejarul” – Pădurea Bălănoaia) și mai puțin utilitatea lor.

(Jurnal)