Ploile din această această primăvară au distrus recolta de cireșe. Deținătorii de livezi cu cireși se plâng că anu acesta vor obține de 4 ori mai puțin decât anul trecut.

Cireșele sunt cu siguranță printre cele mai căutate în această perioadă prin pieţele din toată ţara. După perioada căpșunilor, iată că a venit anotimpul cireșelor. Numai că anul acesta, cireşele sunt foarte puţine.

După ploile de acum două săptămâni, cireşele au început să mucegăiască, sunt umflate cu apă, iar căldura din ultimele zile le-au făcut să crape. Din cinci fructe de pe o ramură, trei sunt stricate şi una este crăpată, spun deținătorii livezilor cu cireși. Iată de ce și preţul acestora s-a păstrat la o valoare ridicată, producătorii sperând să își mai poată acoperi astfel pierderile.

Totodată Piața este invadată de cireșe venite din străinătate. Preferate sunt însă în continuare cireșele românești. Prețurile în Piața Centrală a Municipiului Giurgiu, variază, după cum ne spunea administratorul Pieței, Marian Pavel. Cireșele se vând cu 10 lei/kg, cu 12 lei/kg, dar și cu 15 lei/kg. Cu siguranță că în perioada următoare prețul lor va scădea…- ne spunea administratorul Pieței.

Jurnal