Circulație normală la intrarea în țară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu

0
104

Întrucât la acest moment există semnale cu privire la timpi mari de aşteptare a autoturismelor la ieşirea din Bulgaria – Ruse, vă facem cunoscut faptul că situaţia este cauzată de plata taxei de pod pe teritoriul statului vecin. Autorităţile bulgare ne-au informat că lucrează pentru plata taxei de pod pe un număr de 7 artere.

În ceea ce priveşte situaţia la intrarea în România – PTF Giurgiu, vă informăm că traficul se desfăşoară total normal, nefiind înregistrată nicio problemă de aşteptare sau aglomerare.

Pentru a preîntâmpina orice probleme, recomandăm persoanelor care vor să tranziteze acest punct să consulte aplicațiaTrafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei  şi care ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic mai scăzute.

Reamintim că, la granița cu Bulgaria sunt operaţionale 10 puncte de trecere a frontierei, respectiv: PTF Vama Veche, PTF Negru-Vodă, PTF Dobromir, PTF Lipniţa, PTF Ostrov, PTF Călăraşi, PTF Zimnicea, PTF Turnu-Măgurele, PTF Calafat, PTF Giurgiu.

Pentru informaţii suplimentare privind condițiile de călătorie, procedura și actele necesare tranzitării frontierei, cetăţenii pot apela, totodată, numărul unic de telefon al Poliției de Frontieră Române 021.9590 sau pot consulta site-ul www.politiadefrontiera.ro, secțiunea condiții de călătorie”, informează purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca DUMITRACHE.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)