bijuteriiPoliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit şi confiscat 200.000 euro, 3 kg bijuterii şi un lingou de 1,7 kg, dintr-un metal galben (presupus a fi aur), pe care trei persoane (un cetăţean turc şi două femei), cetăţeni români, au încercat să le scoată ilegal din ţară.

În data de 23 octombrie, în intervalul orar 17.30-18.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, Aurelia M., cetăţean român, în vârstă de 39 ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în România şi cetăţeanul turc Mehmet A., în vârstă de 63 ani, la volanul unui autocar care circula pe ruta România-Turcia, în care se afla un număr de 31 pasageri.

            Acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra celor două mijloace de transport şi persoanelor în cauză. Astfel, în urma controlului, asupra Aureliei M. a fost găsită, ascunsă pe corp şi în pantofi, suma de 50.000 euro şi cantitatea de aproximativ 3 kg bijuterii din metal galben, ce pare a fi aur.

            De asemenea, în autocar a fost descoperită, ascunsă în suportul de pahare aflat pe uşa şoferului, suma de 100.000 euro, iar asupra mai multor pasageri din autocar 50.000 euro, care urmau să fie înapoiaţi şoferului când ajungeau la destinaţie, în Turcia.  Totodată, asupra uneia dintre pasagere, Olguţa F., în vârstă de 48 ani, a fost descoperit, ascuns pe corp, un lingou din metal galben, în greutatea de 1,7 kg.

La cercetări, s-a stabilit că cele 3 kg de bijuterii aparţin Aureliei M.,  lingoul de aur Olguţei F., iar suma totală de 200.000 de euro aparține șoferului autocarului.

Ca urmare a celor constatate, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea confiscării, cetățeanul turc  fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Totodată, având în vedere că cele două femei nu deţin autorizaţii să desfăşoare operaţiuni cu metale preţioase, poliţiştii de frontieră au procedat la ridicarea bijuteriilor în vederea expertizării, iar în funcţie de rezultatul acesteia, vor fi luate măsurile legale ce se impun.

(Jurnal)