Ne-am obișnuit de acum cu fakenews–urile unor blogeri locali. Iată însă o știre care ne-a făcut să tresărim profesional, de data asta de invidie la început și mai apoi de indignare.

Autorul este  nimeni altul decât Ciprian Danciu, o flașnetă ruginită, care continuă să facă mult zgomot și…cam atât. Dorind să demonstreze ce imaginație bogată are, de data aceasta omul leagă un eveniment de familie, de o conspirație cu tentă politică. Așa se face că, într-o postare care nu a stat la vedere decât câteva ore (oare de ce doar atât de puțin?), se preciza faptul că șeful Serviciului Rutier din Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu, Marian Popescu, de ziua sa de naștere, ar fi organizat la Comana o petrecere la care ar fi participat nume grele din politica giurgiuveană.

Provocați de încărcătura informației, am dorit să verificăm informația, ținând totodată cont de faptul că, în enunțul ei, erau amintite niște persoane publice cu ditamai ”cohones” și că, totodată, se făcea afirmația că, de fapt, scopul real al petrecerii ar fi fost cel al unei cabale îndreptate împotriva unui personaj destul de deocheat din Inspectoratul Județean de Poliție, ne-am grăbit să adresăm o serie de întrebări șefului Servicului Circulație, Marian Popescu. Deloc surprins  de întrebările noastre,  acesta a făcut o serie de precizări:

Dacă nu m-ați fi căutat dvs. v-aș fi căutat eu. În primul rând trebuie specificat faptul că la acest eveniment  nu au participat decât colegi de serviciu și apropiați ai familiei: cuscrul, ginerele, câţiva vecini…însă niciuna din persoanele amintite de acest individ pe care nu l-am cunoscut niciodată. Mai mult de atât, masa organizată a fost una de sărbătorire a zilei mele de naștere și nicidecum o ședință de evaluare profesională a vreunui salariat al Inspectoratului, așa cum se insinuează în textul postat on line. Iată de ce îi solicit  autorului postării să vină cu probe în favoarea listei pe care dumnealui a dat-o publicității și a afirmațiilor tendențioase pe care le-a făcut. În caz contrar mă văd obligat să apelez la justiție și să cer daune celui care mi-a prejudiciat imaginea – ne-a mai spus șeful serviciului Rutier din IPJ Giurgiu, Marian Popescu.

Revenind la Ciprian Danciu, acest Ispirescu de apartament, am fi curioși să aflăm cum s-ar simți dacă mâine ar fi oprit de un agent de circulație și ar fi amendat că a trecut pe roșu, deși în zonă nu există niciun semafor?!!

În cazul în care și de data aceasta vom constata că ne-ai aburit, stimabile, așa cum ai tot făcut-o în ultima vreme, și nu-ți vei argumenta știrea te sfătuim să lași vehiculul imaginației în parcare pentru o vreme, ca să nu mai comiți și alte incidente ca cel de față, și să ți se suspende permisul de… cetățean onest. Oricum, în ceea ce privește credibilitatea informației pe care o furnizezi, ești demult căzut cu ea în șanț!

Florian Tincu