Ciprian ALEXANDRU, Președinte al USR Giurgiu: ”Umilința PSD=PNL pentru agricultura românească…1”

0
288

O consecință importantă a războiului din Ucraina este inundarea pieței românești cu produsele agricole din Ucraina, produse de slabă calitate, neconforme cu standardele UE, în consecință, mult mai ieftine!

România, în bunăvoința ei, ținând cont de contextul creat de războiul ruso-ucrainean,  a permis mărfurilor din țara vecină să iasă către Occident prin portul Constanța, astfel prețurile acestora scăzând aproape de costurile de producție ale fermierilor români, iar transportul mărfurilor către portul Constanța , blocat de către camioanele ucrainene.

Un fapt acceptat în ultimă instanță de fermieri, însă ignorat de autoritățile române, în speță de incompetentul ministru al agriculturii, dl. Daea.

Dacă Polonia si Ungaria au știut să negocieze acordul de tranzit, obținând fonduri importante pentru fermierii care își văd afacerile puse în pericol, incompetentul ministru Daea numără boabele de porumb din știulete în loc să negocieze salvarea fermierilor români care, coroborat și cu prețul crescut al inputurilor și cu seceta de anul acesta se vor vedea nevoiți să lase producția pe câmp.

Pentru că în perioada următoare va expira acordul de tranzit al României cu UE, cerem ministerului Agriculturii să obțină fonduri suficiente de la Comisia Europeana pentru despăgubirea fermierilor, sau, dacă nu găsesc înțelegere, să nu mai încheie acord de tranzit.

Băieții ăștia, în frunte cu ”schiorul” de la Cotroceni (responsabil de politica externă), nu realizează că poziția noastră la orice negocieri legate de război, trebuie să fie una de forță; avem toate atuurile să cerem măcar despăgubiri pentru pierderi, dacă nu, chiar să conducem proiecte de reconstrucție a Ucrainei.

Însă hoția și incompetența care ne conduc ne-au aplecat în poziția ghiocelului, la Bruxelles, iar de îndreptat spatele, slabe speranțe că vom fi prea curând în stare…

( Ciprian ALEXANDRU – Președinte al USR – Giurgiu)