Cinste! O pensionară din Giurgiu, după ce a găsit 800 de lei, pe stradă, i-a dus la Poliție!

0
434

Un cititor giurgiuvean ne-a trimis o știre care ne-a surprins și totodată ne-a înduioșat. Conform acesteia, marți, 28 martie, în jurul prânzului (puțin peste ora 12.00), o pensionară din Municipiu a găsit pe stradă, în cartierul Oinac (strada 1 Decembrie 1918), suma de 800 de lei. Femeia nu a stat mult prea mult pe gânduri, a mers la Poliție și i-a predat.

Cel ce i-a piedut poate fi fericit că mai există  astfel de oameni și că datorită acestei femei, probabil își va recupera banii.

Un exercițiu de conștiință, de civism din partea acestei femei ce, cu siguranță, din pensia pe care o primește nu își poate permite prea multe. Cu toate acestea pentru domnia sa a primat cinstea și gândul că celui ce a pierdut banii aceștia  îi pot fi de mare ajutor…

Este încă o dovadă că cetățenii de vârsta a treia, pensionarii în general, care știu cât de greu se obțin banii, dovedesc încă o dată că au fost educați în spiritul onoarei, al respectului față de concetățean, lucruri pe care astăzi nici măcar școala nu mai reușește să o imprime tinerilor .

Felicitări acestei femei căreia îi adresăm toate urările noastre de bine!

(Jurnal)