Mirajul scaunului prezidenţial continuă să-i fascineze pe oameni, respectiv pe români. Iată-I în rândurile de mai jos pe cei 23 de candidați anunțați pentru președinția României. În ordine alfabetică ei sunt : John Ion Banu, Dan Barna, Mădălina Baroncea, Cătălin Berenghi, Ramona-Ioana Bruynseels, Viorel Cataramă, Florin Călinescu, Miron Cozma, Claudiu Crăciun, Alexandru Cumpănaşu, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Gheorghe Funar, Kelemen Hunor, Avram Iancu, Klaus Iohannis, Emanuel Onoriu, Theodor Paleologu, Florentin Pandele, Ninel Peia, Liviu Pleşioanu, Bogdan Stanoevici, Dorin Dimitrie Stoichescu.

John Ion Banu, liderul diasporei din Florida lansează odată cu candidature sa și un slogan, declarând: „Aş introduce pedeapsa cu moartea pentru corupţii din România“ . Emigrat în Statele Unite ale Americii la mijlocul anilor `80, John Banu este fondatorul Ligii Româno-Americane din Florida, organizaţie ce reuneşte 5.000 români dintre cei aproape 200.000.

Mădălina Baroncea, 45 de ani, specialist în marketing. Candidat independent la alegerile pentru funcția de Președinte al României .

Ramona Ioana Bruynseels este candidatul la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an a Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), controlat de Dan Voiculescu. Și cu asta credem că am spus tot…

Despre Dorin Dimitrie Stoichescu nu a auzit nimeni până acum. Este un cetăţean din Arad care doreşte să candideze independent şi potrivit mărturiilor sale, să fie preşedintele României .

Secretarul general al ”Partidului Demos”, Claudiu Crăciun este un alt candidat mai puțin cunoscut . De precizat că în ceea ce privește candidatura celor de la Demos la alegerile europarlamentare din acest an a fost respinsă de către BEC, din cauza lipsei de semnături necesare (200 de mii, de câte ar avea nevoie şi Crăciun acum).

Theodor Paleologu, candidatul PMP, un intellectual rasat care , așa cum susțin analiștii politici , riscă să-şi ia bătaie de la toţi ceilalți contracandidați.

Avram Iancu, un admirator al lui Vadim Tudor, este ” primul om din lume care a parcurs Dunărea înot, doar în slip, de la izvoare la vărsarea în Marea Neagră”, după cum se descrie.

Independentul Ninel Peia , venit pe filieră PSD , este cel ce a fost exclus de Dragnea în 2015, după ce a declarat public că vaccinurile îi îmbolnăvesc pe copii.

Cătălin Berenghi candidează din partea partidului DAC (Dacismul Autonom Conservator). Reperele generale ale viziunii candidatului Berenghi (ca să numim doar câteva), sunt dacismul şi românismul.

Deputatul PSD, Liviu Pleşoianu, este cel ostracizat de noua conducere social-democrată, după ce Liviu Dragnea a fost înfrânt de ceea ce adepţii teoriei conspiraţiei numesc „Statul Paralel”. Un personaj omniprezent pe la talk show-rile politice , televizate…

Gheorghe Funar , care își justifică intenția spunând că le oferă românilor, din nou, şansa să aleagă un alogen în funcţia de Preşedinte. Fost primar al Clujului, Funar s-a clasat în 1992, pe locul 3, când a strâns 1,3 milioane de semnături şi 10% din preferinţele electoratului. În 1996 a obţinut doar 3%. Acum speră să ajungă preşedinte.

Ramona-Ioana Bruynseels despre care gurile rele o califică drept „soţie de bancher”, sau fostă consilieră a vicepremierului Gabriel Oprea şi a premierului Viorica Dăncilă, din postura de candidată a Partidului Puterii Umaniste (fondat de Dan Voiculescu și condus de Cristian „Piedone” Popescu) își urmează visul de a deveni preşedinte. Dacă Croaţia are un preşedinte femeie, de ce nu şi România?, se întreabă ea.

Bogdan Stanoevici, de profesie circar! După câteva roluri în care mitralia hitlerişti de pe motocicletă în filmul : Noi, cei din linia întâi” (1985) sau era „Rezervă la start” (1988), s-a băgat cu totul în politică. O perioadă a fost secretar de stat în Ministerul Culturii, ba chiar şi ministru plin, al românilor de pretutindeni, în guvernul Acum, Bogdan Stanoevici e directorul circului din Bucureşti .

Florin Călinescu un actor complet, cu mare priză la public, declară la rândul său: Eu nu am aproape nimic de pierdut. Dacă tot dai din papagal, de ce nu te bagi la luptă? Gata, mă bag” – mai spunea cu ironie actorul.

După cum se observă, actorii se pare au succes peste tot în lume. Mircea Diaconu insistă , la rândul său, să meargă mai departe pe calea politicii. „Nu mă recomandă nimic pentru funcţia de preşedinte, sunt un om banal”, declară el, abia întors de la Bruxelles, unde a fost europarlamentar. Un personaj care ține locul lui Călin Popescu Tăriceanu, ieșit din cursa pentru prezidențiale, după ce a dat din picior că nu va renunța la candidatură….

Alexandru Cumpănaşu, unchiul fetei dispărute, din Caracal (Alexandra), mizează probabil pe imaginea pe care și-a creat-o în această telenovelă dramatică, ce a isterizat o Românie întreagă, reeditând episodul devenit fenomen național: Elodia, lansat de OTV.

Miron Cozma, cunoscut sub numele de „Luceafărul Huilei” , fost lider de sindicat, vicepreşedinte Naţiunile Unite, liderul Partidului Social Democrat al muncitorilor, preşedinte interimar la SIDO” ce a fost condamnat la ani grei de puşcărie , după ultima sa vizită cu minerii la Bucureşti, în 1999, se autodeclară „purtător de cuvânt intern şi internaţional la drepturile omului, cel mai tare lider de sindicat al tuturor timpurilor şi viitor preşedinte al României”.

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele , care s-a hotărât să candideze „în ziua Brâului Maicii Domnului” . El a anunțat că intenționează să candieze la alegerile prezidențiale ca independent, subliniind că soția sa, Gabriela Firea, nu își dorește această funcție.

Viorel Cataramă și-a argumentat decizia prin faptul că foarte mulți liberali și-au arătat susținerea în sondajul făcut în privința moțiunii pe care a lansat-o de curând. Viorel Cataramă s-a născut la Bacău, în anul 1980 a absolvit Facultatea de Comerț din cadrul ASE și este doctor în economie. Din 1984 a fost economist la Tehnoforestexport, iar în 1987 este numit Director pentru Europa de Est al firmei BELCO – Belgia la Camera de Comerț și Industrie a României. Din 1990 Viorel Cataramă este președinte-director general al grupului de firme Elvila.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost desemnat de către Consiliul Reprezentanților Unionali, candidat din partea Uniunii la funcția de președinte al României. Kelemen spune că desemnarea unui candidat UDMR reprezintă „o chestiune de onoare”.

Emanuel Onoriu, fiul cântăreței Gabi Luncă, i-a rugat pe oamenii care-l urmăresc pe Facebook să împartă tabelul pentru strângerea de semnături. Emanuel Onoriu este preşedintele Partidului Uniunea Naţională Creştină a Romilor din România.

La toți aceștia se adaugă Dan Ilie Barna , una din surprizele Uniunii Salvaţi România (USR) la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie. Secretar de stat la Ministerul Fondurilor europene, sibianul a dat cariera de tehnocrat pe una de politician. Dan Barna este expert în fonduri europene .

În fruntea listei cu candidați îi cităm pe Klaus Iohannis, președintele României , susținut de PNL și premierul Viorica Dăncilă, președinte al PSD.

Comentariile legate de șansa tuturor acestora, vă aparțin!

(Jurnal)