Operatorul Regional de apă şi canal “Apa Service“ SA Giurgiu a anunțat, pe 1 iunie, câştigătorii concursului de desene pentru copii “APA, IZVORUL VIEŢII!“

Inițial, organizatorii au promis acordarea a trei premii, dar, ulterior, pentru a răsplăti munca și talentul mai multor copii, s-a luat decizia acordării unui număr de șapte premii.

„De asemenea, prin regulament am stipulat că vom selecta un număr de 20 de lucrări, care vor fi prezente într-o expoziţie pe care o vom pregăti ulterior la sediul societăţii noatre, lucrări care urmau să participe şi la votul pe Facebook pentru alegerea desenului care se bucură de cea mai mare popularitate.

Datorită numărului mare de lucrări primite, am propus pentru FB mai multe desene, respectiv 33.


Mai trebuie spus că unele lucrări nu au trecut de rigorile primei selecţii, multe dintre ele nerespectând regulamentul: am primit lucrări după data limită – 25 mai, lucrări în acuarelă sau realizate prin alte tehnici decât cele prevăzute în regulamentul concursului, lucrări care nu respectau tema, majoritatea fiind peisaje sau lucrări semnate în mijlocul colii de desen…

Tuturor celor care nu s-au calificat în finală le dorim perseverenţă şi mult succes la următoarele concursuri!”, ne spunea purtătorul de cuvânt al Apa Service SA, Gelu Brebenel.

De altfel, juriul concursului a fost format din: Florin GROFU- graficianul Muzeului Judeţean Teohari Antonescu; Mirel MATEI- pictor; Gelu BREBENEL- jurnalist, purtătorul de cuvânt al Apa Service SA

Lucrarea ce a fost desemnată câştigătoarea premiului de popularitate nu a fost jurizată, ci votată de public.
Celelalte 6 lucrări premiate au fost confirmate în clasament după ce organizatorii au cunoscut părerea învăţătorilor sau profesorilor/ instructorilor de arte plastice ai elevilor semnatari ai acestor desene.

Micii desenatori sau pictori care au impresionat atât juriul cât și publicul sunt:

Premii SPECIALE
Nenu Annis Maya- clasa a III-a C, Şcoala Gimnazială nr.7


Dragne Alexandra- clasa a III-a A , Şcoala Gimnazială nr. 5


Gheorghişor Mihai Octavian- clasa a IV-a C, Şcoala Gimnazială nr.1

Premii de MERIT
Niculae Mario, clasa I-a B, Şcoala Gimnazială nr. 8


Ozer Azad Baran, clasa a III-a, Şcoala Gimnazială nr. 4


Pavăl Mihai Bogdan, clasa a 4-a C, Şcoala nr. 8

Premiul de POPULARITATE
Niţu Alessia Maria, clasa a II-a B, Şcoala Gimnazială nr. 8.

Desemnarea premiului de POPULARITATE al concursului “APA, IZVORUL VIEŢII!“ a însemnat o preocupare susţinută a publicului, invitat să voteze lucrarea favorită pe pagina Apa Service SA Giurgiu, de pe reţeaua de socializare Facebook.

În nici 5 zile, postarea ce cuprindea 33 de desene selectate din cele peste 80 primite, a înregistrat un record absolut: un impact de peste 51 000 de persoane!

Premiul de POPULARITATE a ajuns la eleva Niţu Alessia Maria, clasa a II-a B, Şcoala Gimnazială nr. 8, care a primit peste 1 300 de like-uri”, mai preciza Gelu Brebenel.

La buna desfășurare a competiției organizate de Apa Service SA și-au adus contribuția și cei de la Inspectoratul Școlar Județean, care au colaborat excelent cu organizatorii pentru popularizarea competiției

(Jurnal)