Cine, și de ce se teme în Poliția Giurgiu?

0
753

În ultima zi a lunii aprilie, în comuna Clejani, scăldată în scandaluri în ultima perioadă, de parcă un blestem ciudat s-ar fi abătut asupra comunității de romi din localitate, a avut loc un stabor, convocat de bulibașa din comună. Motivul ședinței, după cum dezvăluie colegi din presa locală, a fost legat de evenimentele violente din comună, precum și de faptul că fostul șef de post din Clejani, Cezar  Pisică, ar fi fost mutat fără prea multe explicații, de conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu, în locul unui mult mai controversat coleg, șeful din Ogrezeni. Despre acesta din urmă se știe – și este de notorietate scandalul – că fiul i-a fost implicat într-un scandal cu viol în grup asupra unei adolescente din Bolintin.

Contactat telefonic, primarul comunei Clejani, Florin Nidelea, ne-a confirmat ședința staborului țigănesc din comună, dar ne-a și furnizat o informație despre care credeam, la acel moment, că ar fi trebuit să fie, deja, publică: șeful Secției 6 de Poliție Rurală a fost, la rândul lui, înlocuit.
Surprizele de abia de aici încep. Conform legii 544/2001, publicația noastră a solicitat informații, inclusiv despre această înlocuire surpriză, produsă cu – atenție!!! – aproape o săptămână în urmă. Numai că, așa cum stă bine nației noastre, orice hârtie trebuie să „poposească” cel puțin două zile într-o instituție, până să i se dea o rezoluție, iar o informație care trebuia – deja – pusă pe site-ul Inspectoratului de Poliție al Județului Giurgiu ne-ar parveni, conform spuselor purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, abia…luni, în cel mai bun caz!!!
Până atunci, pe site figurează, încă, șef un anume domn împuternicit inspector de poliție Neacșu Ionuț, deși sursele noastre (cel puțin trei la număr, așa cum cere deontologia), ne-au confirmat că numele respectivului este Vișinescu. Și cam atât, pentru că restul numelui îl vom afla, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Asta deși reprezentanții publicației noaste au încercat din răsputeri să obțină, pe cale oficială, și într-un timp scurt, datele care ar fi dus la realizarea unui material informativ pentru cititorii publicației noastre.
Pentru a nu fi bănuiți de rea-voință, prezentăm dovada că, la acest moment, site-ul poliției giurgiuvene este administrat după butada „noi ne facem că muncim, ei musai să ne plătească!”