Cine şi ce datorii are la Taxele şi Impozitele locale?

0
113

Datorii de peste o sută de mii de lei vechi, unele dintre ele chiar istorice, sunt înregistrate, la acest moment, la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale Giurgiu. 

Conform informaţiilor primite de la directorul DITL Giurgiu, Laurenţiu Ţintea,  din rândul „necunoscuţilor”, un giurgiuvean, „pirat” în ale transporturilor de persoane, are acumulate amenzi (transformate în datorii, pentru că nu au fost plătite niciodată), de 136.000 de lei (adică peste UN MILIARD de lei vechi!!). Desigur, această sumă uriaşă urmează a se transforma, dacă nu va fi achitată, în zile de muncă în folosul comunităţii. 

„Pe lângă cei care au datorii de câteva sute sau chiar mii de lei, avem şi persoane mai cunoscute, care înregistrează, în documentele noastre, datorii enorme. De departe, cea mai cunoscută persoană este Ioana Bealcu, mama lui Florian Bealcu. Ea, personal, înregistrează datorii de aproape 13 miliarde de lei vechi, mai exact suma pe care o datorează bugetului local se ridică la 1.295.782 lei (12,9 miliarde lei vechi). Deja, în cazul său, s-a deschis succesiunea din partea creditorilor, şi noi, ca instituţie, ne-am înscris la masa succesorală, pentru a încerca recuperarea datoriilor”, ne preciza directorul DITL Giurgiu. 

De asemenea, mai spunea Laurenţiu Ţintea, fiul marii datornice, Florian Bealcu, este şi el înregistrat cu datorii de circa zece miliarde de lei vechi (datorii ale societăţii comerciale pe care a deţinut-o în timpul vieţii) cărora li se adaugă alţi aproape 160 de milioane de lei vechi, datorii pentru impozite neachitate. 

(Jurnal)