Dacă prima zi de școală  a  fost un motiv de bucurie mai ales pentru elevii din clasele I-IV, și pentru părinții sau bunicii acestora, mai puțin însă pentru cei din clasele mai ”mari” , a mai fost  cineva care s-au bucurat de acest important eveniment.  Ei sunt  administratorii teraselor și localurilor din Municipiu.

 Asta pentru că atât luni cât și marți , în primele două zile ale noului an școlar ( mai ales după festivitatea de deschidere  și după un scurt interval de  timp petrecut  în sălile de curs), elevii giurgiuveni au luat cu asalt, pur și simplu, terasele barurilor și restaurantelor din oraș.

Este adevărat că nu toți responsabilii  unor astfel de unități comerciale au fost mulțumiți de  aglomerația creată la mese, pentru că, așa cum spuneau ei , volumul de muncă este mare, dar  câștigul este mult prea mic...

Asta pentru că niciunul din cei intrați în restaurant nu a comandat șampanie, majoritatea dintre tineri mulțumindu-se cu o băutură răcoritoare , un ceai sau o cafea, ceea ce a făcut ca numărul ceștilor și paharelor de spălat să fie substanțial, în primele două zile ale acestei săptămâni.

(Jurnal)