AcasăActualitateCine pune beţe-n roate primarului Adrian Florin ŞERBAN şi de ce nu...

Cine pune beţe-n roate primarului Adrian Florin ŞERBAN şi de ce nu merg lucrurile aşa cum ar trebui la Daia…

* Peste două milioane de lei, „găuri” date de apropiaţi ai fostei conduceri a Primăriei din comună

Recent, pe postul de televiziune România TV a fost difuzat un reportaj care avea, în centrul atenţiei, două persoane: primarul comunei Daia, acuzat de un concetăţean de faptul că ar fi pus ca, în noaptea de Revelion (31 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019), să fie incendiate autoturismele acestuia. Numele păgubitului: Neaga Dumitru Nelu, pensionar militar, un vehement contestatar al lui Adrian Florin Şerban, primarul comunei. Concluziile pompierilor, care s-au deplasat rapid la faţa locului, au fost că incendiul a pornit de la un scurt-circuit produs la una dintre maşini. Mai mult, în cadrul aceluiaşi material, primarul Florin Adrian Şerban era acuzat de faptul că localitatea este subdezvoltată, că nu există interes pentru asigurarea minimelor condiţii pentru locuitorii din Daia. La scurt timp de la apariţia acestui material, am luat legătura cu primarul comunei Daia, Adrian Florin Şerban care a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

„La postul de televiziune amintit a fost difuzat, în ziua de 4 ianuarie, un reportaj realizat cu o cameră ascunsă, în care este redată şi o convorbire cu mine. Am fost acuzat, de proprietarul autoturismelor, că aş fi fost implicat în acest incident. Dar persoana respectivă este cunoscută în comună pentru numeroasele reclamaţii, în cea mai mare parte, neîntemeiate, pe care acesta le face pe la toate instituţiile. Un asemenea reportaj, realizat în mare grabă, cu o cameră ascunsă, conţinând date incomplete, a generat apoi o serie de comentarii cu tentă acuzatoare la adresa mea, mai ales că eu nu am nicio legătură cu incidentul produs.

La momentul difuzării reportajului, o doamnă avocat, aflată în platou, sugera că ar fi trebuit să iau atitudine şi să dezavuez asemenea fapte. Îi amintesc doamnei avocat că un incendiu reprezintă un caz fortuit, ale cărui cauze urmează a fi cercetate, iar calitatea de primar nu îmi dă dreptul să exprim opinii în legătură cu un fapt ale cărui cauze nu le cunosc, încă! De altfel, eu nu mă pot pronunţa, deoarece în acest caz este în lucru un dosar penal.

Vreau, însă, să menţionez faptul că eu am mai fost implicat într-un proces cu Dumitru Neaga, pentru calomnie, pe care l-am câştigat în primă instanţă”, ne preciza primarul Adrian Florin Şerban.

Un alt punct de vedere exprimat în platou, la vremea respectivă, a fost al preşedintelui sindicatului poliţiştilor din România, Dumitru Coarnă, care, însă, l-a trecut pe primarul din Daia în tabăra PSD, spunând că ar fi trebuit ca, în această calitate, să facă plângere penală pentru delapidările din primărie sau acţiuni în instanţă pentru recuperarea prejudiciilor.

„Precizez că sunt membru ALDE, am candidat din partea acestui partid, pentru funcţia de primar, şi încă mai aştept sprijinul partidului pentru îndeplinirea proiectelor pe care le-am promis acestei comune. Din păcate, aşa cum am mai spus-o şi cu alte ocazii, la nivelul comunei Daia, ALDE se află în alianţă cu PNL, doar pentru a submina activitatea mea”, mai spunea primarul comunei Daia.

Referitor la prejudiciile create de administraţiile anterioare, şi chiar de unii consilieri locali actuali, primarul Adrian Florin Şerban a pus la dispoziţia publicaţiei noastre o evidenţă a acţiunilor promovate în instanţă şi plângeri formulate.

1. Pe rolul Judecătoriei Giurgiu se află dosarul cu numărul 13074/236/2016, având ca obiect cercetarea judecătorească a numiţilor Moroacă Ionel, Barbu Vasile-Mihail (ambii, foşti primari), Mihai Petre (fost viceprimar), Ştefan Dorel (fost viceprimar), Capşa Didina şi Boboc Ioana, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, fals intelectual în formă continuată, uz de fals în formă continuată şi neglijenţă în serviciu, în acest dosar primăria constituindu-se parte civilă cu suma de 920.634,27 lei.

2. Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu se află dosarul penal nr. 1055/P/2018 împotriva numiţilor Barbu Vasile – Mihail şi Moroacă Ionel (ambii, foşti primari) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu.

3. În dosarul nr. 6032/236/2018, Primăria Daia a solicitat recuperarea sumei de 7.849 lei, încasată necuvenit de SC MADI IMPEX 2017 SRL, cererea Primăriei fiind admisă iar pârâta, obligată la plata acestei sume, inclusiv a dobânzii legale.

4. În dosarul nr. 1690/122/2018 aflat pe rol la Tribunalul Giurgiu s-a solicitat recuperarea sumei de 653.336,47 lei, de la SC ALEX BUILDING SRL, executant al lucrărilor la reţeaua de alimentare cu apă, efectuate în anul 2015.

5. Pe rolul Tribunalului Giurgiu se află dosarul cu numărul 2049/122/2018, având ca obiect cererea de chemare în judecată împotriva SC TOTAL AGROCOMERŢ SRL, BTM CONSTRUCT SRL – solidar cu Barbu Vasile-Mihail şi Onu Cristian. Este vorba despre executanţi ai lucrărilor de modernizare a drumurilor, în anul 2015, suma de recuperat fiind de 516.424,64 lei.

„În condiţiile în care, doar din aceste dosare, avem de recuperat peste două milioane de lei, mă întreb atunci cum e posibil să fiu tot eu tras la răspundere pentru faptul că nu s-a făcut sau nu se face nimic în comună…Pe de altă parte, după cum bine cunoaşteţi, mă lovesc şi de contrele care îmi sunt puse de consilierii locali ce nu îşi doresc, prin activitatea – sau, mai corect, inactivitatea dumnealor – să facem ceva pentru binele comunei noastre. Aşa cum ştiţi, a fost intentată o acţiune în instanţă pentru dizolvarea consiliului local Daia, dar patru dintre consilierii care îmi sunt potrivnici s-au luptat din răsputeri să nu dizolvăm acest consiliu, iar la ultima şedinţă, de acum câteva zile, nici măcar nu au catadicsit să se prezinte. Cei patru care sunt, permanent, Gigi Contra, sunt Buzică Mihai (ALDE), Dragomir Marius (PNL), Stanciu Costel (ALDE) şi Mihai Petre (ALDE)”, a încheiat primarul comunei Daia, Florin Adrian Şerban. (Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer fragmentat
24.6 ° C
24.6 °
24.6 °
38 %
2.8kmh
59 %
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
31 °
mar
30 °
mie
21 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!