Cu un trafic parcă blestemat în municipiu, microbuzele operatorului de transport public de persoane LIBER TRANS COM SRL fac adevărate slalomuri printre maşinile parcate te miri pe unde, pentru a se încadra, uneori la limită, în programul zilnic de circulaţie.

 

După cum ne precizau reprezentanţii societăţii de transport, asemenea zone cu probleme sunt în zona Tineretului – Oinac, Şcoala cu clasele I – VIII „Mihai Eminescu” nr. 4, şi bulevardul CFR. Pe aceste sectoare de drum, problemele autoturismelor aflate pe marginea şoselei, pe carosabil, fac aproape imposibilă trecerea mijloacelor de transport în comun.

Până acum, ne mai descurcam, e drept, mai greu, cu microbuzele acelea mai mici. Dar acum am achiziţionat un autobuz ceva mai mare, avem în intenţie achiziţionarea altor asemenea autobuze, odată cu înnoirea parcului auto, iar blocajele din trafic vor face imposibilă respectarea orarului nostru”, spuneau cei de la LIBER TRANS COM.

O bună bucată de timp, poliţiştii  locali (echipajul serviciului rutier) au fost prezenţi în zonele amintite, în intervalul orar 7,30 – 16,00, intervenind pentru  fluidizarea traficului, lucru apreciat, de altfel, de angajaţii operatorului de transport public de persoane din municipiul nostru.

În consecinţă, în cele câteva zile de acţiune pe sectoarele respective de drum, au dispărut autoturismele parcate neregulamentar.

„Singurele noastre pârghii legale sunt fluidizarea, în primul rând, a traficului, apoi sancţionarea conducătorului auto, pentru staţionarea în loc nepermis, în cazul în care acel conducător auto este găsit la maşină”, ne preciza directorul adjunct al Direcţiei Poliţiei Locale Giurgiu, Mihăiţă Penciu.

Pe de altă parte, acesta mai afirma că un asemenea fenomen, cum este cel al parcărilor  după cum îi taie pe unii capul nu va putea fi complet eradicat.

Pentru ca rezultatele să fie cele dorite de toată lumea, am avea nevoie de o acţiune comună cu cei de la poliţia naţională, care să ne sprijine pentru a remedia situaţia traficului din oraş”, mai completa Mihăiţă Penciu.

În concluzie, singura modalitate de a putea fi respectat, programul de transport al celor de la LIBER TRANS COM, ar fi disciplinarea, cel puţin în proporţie de 75%, a participanţilor la trafic, lucru greu de realizat, dar nu imposibil, spun cei implicaţi.

 

(Anna Lincă)