Constantin Dudu Ionescu ar putea  reveni în Guvern, de data aceasta într-unul de tehnocrați format de Dacian Cioloș. Numele acestuia este vehiculat în ultimele zile pentru preluarea portofoliului de la Interne.

Născut la 21 mai 1956 în București, Constantin Dudu Ionescu a absolvit Facultatea de Aeronave din cadrul Politehnicii din București, este căsătorit și are un băiat.  Și-a început cariera ca inginer și a fost cercetător la Centrul de Motoare de Aviație București.

Constantin Dudu Ionescu a fost secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale, susţinut de PNŢCD, apoi ministru al Apărării Naţionale în perioada 11 februarie – 17 aprilie 1998 şi ministru de Interne, între 21 ianuarie 1999 şi 28 decembrie 2000. El a ocupat funcția de secretar-adjunct al PNȚCD. După eșecul partidului la alegerile din 2000, care au dus la dispariia țărăniștilor  din Parlament, Dudu Ionescu s-a înscris, în noiembrie 2003 în PUR-ul profesorului Dan Voiculescu. A explicat la vremea respectivă că a optat pentru PUR întrucit, după rezilierea protocolului cu PSD și după declarațiile de apropiere față de PPE, este cel mai bine plasat pentru a putea construi un partid de orientare populară. Dudu Ionescu  a demisionat din partidul lui Voiculescu în mai, 2005.

Constantin Dudu Ionescu s-a retras o vreme din viața publică si politică. La alegerile pentru Parlamentul României din 2008, afost candidat din partea PDL, într-un colegiu din sectorul 4, Bucuresti. Desi s-a clasat pe primul loc ca număr de voturi, nu a fost ales deputat.

Constantin Dudu Ionescu  a ocupat timp de cațiva ani funcția de general manager la reprezentanța din România a holdingului Elbit Systems Israel.  De asemenea, în perioada 1992-1996, Constantin Dudu Ionescu a fost deputat din partea PNȚCD unde a deținut funcția de secretar al Comisiei de Apărare, Ordine Publica și Siguranță Națională. El este  în prezent consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

(Jurnal)