Rezultatele alegerilor parlamentare de duminică, 6 decembrie, i-au dat drept câștigători, la nivelul județului nostru, pe liberali. Astfel, conform procentelor obținute, aceștia sunt siguri, în parlamentul viitor, de trei parlamentari: doi deputați (Alexandru Andrei și Gabriela Horga) și un senator (Toma Petcu). Și social-democrații se pare că vor avea același număr de deputați și senatori (doi deputați: Marian Mina și Elena Dinu, respectiv un senator – Robert Cazanciuc).

Procentul bun obținut la nivel național de către Alianța USR-PLUS (15,44%), ar putea aduce încă un post de deputat pentru Giurgiu, la redistribuire, acest post urmând a fi ocupat, cel mai probabil, de către Ciprian Alexandru, președintele filialei județene a Alianței.

În județul Giurgiu, nu au atins pragul electoral nici PRO România, nici PMP, în schimb, surpriza a reprezentat-o – la fel ca la nivel național – noul partid AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) care a obținut la Camera Deputaților 5,11%, iar la Senat 5,59%.

(Jurnal)