Cine ar putea fi cei doi noi vicepremieri ai guvernului Dăncilă

0
295

Biroul Permanent Național al PSD discută astăzi, luni 10 iunie, despre pregătirea Congresului extraordinar dar și despre noile propuneri de vicepremieri ai guvernului Dăncilă.

După demisia lui Paul Stănescu, vicepremierul Viorel Ștefan ar urma la rândul său să demisioneze, iar PSD să propună ca vicepremier interimar pe altcineva. După cum se știe  Viorel Ștefan a fost numit membru al Curţii de Conturi a Uniunii Europene, mandat care începe de la 1 iulie.

Așa că variantele  posibile pentru cele două funcții interimate ar fi: Eugen Teodorovici, în locul lui Viorel Ștefan și Ștefan-Radu Oprea, ministru pentru Mediul de Afaceri, pentru portofoliul de vicepremier pe parteneriate strategice în locul Anei Birchall care a mers la justiție.

Prin urmare, partidul ar putea propune alți doi social-democrați pentru cele două funcții în Guvern, după Congresul din 29 iunie sau în pregătirea evenimentului la care va fi aleasă conducerea PSD și va fi modificat statutul în sensul revenirii la alegeri prin delegați.

(Jurnal)