Lansarea prezidenţiabilului Viorica Dăncilă, a fost și un prilej de a arăta tuturor că  „Aripa” Ciolacu-Firea-Stănescu a preluat controlul partidului.

Viorica Dăncilă a intrat în Romexpo pe aceleaşi acorduri ca la prima lansare, melodia „Eye of the Tiger” de la Survivor şi accesorizată cu o broşă personalizată. „Este o broşă specială, se numeşte ‘Inima românească’. Sper ca fiecare să poarte această broşă în campanie şi după, pentru că atunci când mergem pe un drum trebuie să avem o inimă românească”, a arătat ea.

Fifor şi Teodorovici, au făcut din acest moment un pas în spate, lăsând comanda noului centru de putere din partid . După ce PSD a pierdut guvernarea, conducerea PSD  a fost forţată, din interior, să se retragă.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă a renunţat la Mihai Fifor în a coordona  campania sa la prezidenţiale, acestuia  cerându-i-se  inclusiv plecarea din postul de secretar general.  Astfel că Miron Mitrea, s-a afişat la lansarea Vioricări Dăncilă, asumându-şi el rolul de consultant de campanie.

Demiterea din funcție însă doar Congresul o poate face, astfel că, deocamdată, Fifor a scăpat de sancţiune.

Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu Eugen Teodorovici, numărul doi în partid, preşedintele executiv afirmând, însă, că el nu ştie ca cineva să îi fi cerut demisia.

La finalul evenimentului Paul Stănescu a strigat, de la microfon celor din sală:  „Nu mor caii când vor câinii!”.

Lansarea, s-a dorit un eveniment de încurajare a electoratului PSD şi de punere în evidenţă a importanţei organizaţiilor. Așa se face că, pentru prima dată, au ţinut discursuri lideri din fiecare regiune, iar marile „vedete” au făcut un pas în spate, pentru a lăsa loc celor mai puţin cunoscuţi, Șerban Valeca, Gabriel Leș, Luminița Jivan sau Marius Budăi.