Conform comentatorilor politici, Victor Ponta este marele perdant al votului dat luni , noului Guvern Orban.

Victor Ponta a fost trădat de parlamentarii puternici ai Pro România spun ei, după ce liderul acestui partid crease impresia că fără voturile tuturor membrilor acestui partid nu se va putea vota noul Guvern.  

În momentul de față, avem în Opoziție două partide de stânga: Pro România, partid de lider, în care însuși liderul a fost lăsat în ofsaid de alți lideri ai partidului care au trădat și au votat Guvernul PNL în Parlament și PSD.

Practic, Victor Ponta a rămas singur și riscă să ajungă la nivelul unui comentator pe Facebook. Odată cu el, a pierdut și candidatul Mircea Diaconu, sprijinit de ALDE, care astăzi a votat PNL, și de Pro România, un partid cu mari probleme, de astăzi. Victor Ponta, care ar fi trebuit să devină game changer, care făcea jocurile în Parlament, a votat căderea Guvernului, lovind PSD, apoi a fost părăsit de cei alături de care atacase PSD, deci trupele lui Ponta au dezertat, lăsându-l singur ”- declara jurnalistul Val Vâlcu. 

El a mai precizat că mult mai benefic pentru Victor Ponta ar fi fost dacă ar fi găsit o formulă de comunicare prin care să sprijine condiționat Guvernul Orban, fără să se poziționeze ferm împotrivă. ”Ar fi fost o strategie care-l păstra important în negocieri. El s-a opus Guvernului Orban și propriile ”trupe” l-au călcat în picioare, ieșind extrem de șifonat în urma trădărilor din partid”.

Această înfrângere îi crează probleme și la alegerile prezidențiale în a convinge electoratul de a vota cu omul promovat de el, Mircea Diaconu. Drept consecință, cu siguranță că la Giurgiu, scorul obținut de fanii Pro România, în alegerile prezidențiale, va fi foarte mic.

(Jurnal)