În urma activităților specifice de căutare desfășurate de polițiștii giurgiuveni, 5 minori instituționalizați într-o casă de tip familial din municipiul Giurgiu, dispăruți în ziua de 17 martie 2020, au fost depistați pe raza comunelor Prundu și Băneasa.

La data de 17 martie a.c., Poliția Municipiului Giurgiu a fost sesizată de către un reprezentant al unei case de tip familial din municipiul Giurgiu, cu privire la faptul că 5 minori instituționalizați, două fete și trei băieți, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani,  au plecat din centru și nu au mai revenit.

Astfel, în ziua de 19 martie a.c., în urma activităților specifice de căutare, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii din cadrul Postului de Poliție Prundu au organizat și desfășurat o acțiune pe raza comunei Prundu, județul Giurgiu, pe linie de persoane dispărute, ocazie cu care, au depistat doi minori.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Politie Rurala nr.7 Băneasa au organizat și desfășurat o acțiune pe linie de persoane dispărute și pe raza comunei Băneasa, județul Giurgiu, ocazie cu care au fost depistați și ceilalți trei minori.

Cu ocazia audierii acestora, minorii au declarat faptul că au părăsit în mod voluntar centrul, iar pe durata cât au fost plecați, nu au fost victimele vreunei infracțiuni.