Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, ascunși într-un camion încărcat cu utilaje de morărit, trei cetățeni din Afganistan și doi din Pakistan, care intenţionau să intre ilegal în România.

https://youtu.be/kO-nZ8A3gro

În data 14.04.2019, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, înmatriculat în Turcia, cetăţeanul turc G.T., în vârstă de 48 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje de morărit din Turcia pentru o societate comercială din România.

La verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la controlul cu sonda CO2, aceasta a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă.

În urma controlului amănunţit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse cinci persoane de sex masculin, care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt trei cetățeni afgani și doi cetățeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui alt cetățean turc a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 1000 de euro, fiecare. Totodată, tinerii au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-o ţară din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetăţenilor străini, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale care se impun.