Bătălie mare pe cele 16.000 de sarmale împărțite populației de municipalitate, cu ocazia Zilei Naționale a României. Însă puțină lume știe că, pentru pregătirea, înfășurarea și fierberea acestora a fost nevoie ca, timp de patru zile, câte 12 ore pe zi, 15 femei să muncească cu spor. Pe lângă bucătăresele de la Cantina de Ajutor Social, au mai „tras” și angajate ale Centrului de Primire în Regim de Urgență de la Direcția de Asistență Socială Giurgiu.

Pe lângă munca fizică, și cantitățile folosite au fost impresionante. Astfel, pentru cele 16.000 de sarmale, s-au folosit 950 de kilograme de varză murată, 70 de kilograme de orez, 450 de kilograme de carne tocată, 55 de litri de ulei, 70 de sticle de bulion, 45 de borcane cu roșii în bulion, 100 de kilograme de ceapă, 10 kilograme de sare, 6 kilograme de Delikat, 1 kilogram de piper. Pentru varianta de post, s-au folosit, în loc de carne, 20 de cutii de ciuperci.

Acestora li s-au adăugat cele 1250 de pâini și cei o mie de litri de vin roșu de Gostinari, care a fost fiert cu zahăr și scorțișoară și împărțit, de asemenea, populației.