La inițiativa Tineretului Național Liberal, după un amplu proces de consultare cu industria sportului electronic din România, proces coordonat de Mara Mareş, consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului, deputatul liberal, Alin Ignat, a reușit să depună un proiect de lege pentru recunoașterea e-sports în țara noastră.

„Proiectul, la care au aderat peste 30 de deputați liberali, în calitate de co-inițiatori, aduce o serie de beneficii în domeniul sportului electronic:

– cluburile de E-Sports vor putea angaja sau contracta persoane ca „jucători de sporturi electronice”;

– vor putea organiza și participa la evenimente naționale și internaționale, unde vor reprezenta România;

– România va deveni un lider în domeniul sporturilor electronice din Uniunea Europeană;

– vor crește investițiile în industria de E-Sports –> mai multe joburi, mai mult capital atras în România.

Aceste demersuri au fost solicitate de piață și sunt conturate în parteneriat cu piața, iar azi demonstrăm că România înțelege mega-trendul sporturilor electronice și se adaptează din timp acestei realități.
Parte a unei industrii mult mai mari, cea a gaming-ului, universul E-Sports este așteptat să atingă o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de euro anul acesta, la nivel global. Aceasta înseamnă o creștere de aproape 100% față de anul trecut.
În industria de gaming, România este deja un punct important pe harta lumii. Cumulat, cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri din România depășește 220 de milioane Euro anual.

Prin această recunoaștere – și într-un context cu mize crescute și cu oportunități reale în competițiile internaționale – jucătorul român de E-Sports va beneficia de tot suportul pentru a performa.

#Felicitări președintelui PNL, premierul Nicolae Ionel Ciucă, pentru deschidere și sprijin și pentru susținerea pe care o arată față de dezvoltarea industriei E-sports.

P.S.: Campionatul mondial de E-sports de anul viitor va avea loc în România și vom fi pregătiți să îl găzduim cum se cuvine”, informează Tineretul Național Liberal Giurgiu.

(Jurnal)