Cetățeanul grec care și-a răpit copiii,  a intrat prin  Punctul de Frontieră Giurgiu!

0
195

La data de 5 martie 2018, ora 15.30, poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de o femeie din localitatea Vărbilău, mama a doi copii, de 8 şi 10 ani, despre faptul că cei doi copii ar fi fost luaţi de tatăl lor, fără acordul său. Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră”, anunţă IGPR.

Ulterior misiunea s-a terminat cu bine, cetățeanul turc fiind găsit ,iar copii   s-au întors la  mama lor. Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă, în timp ce se aflau cu o vecină a mamei, care îi luase de la şcoală.

Conform Poliţiei, din declaraţia mamei copiilor, bărbatul are antecedente penale în Grecia, susţinând că a fost condamnat pentru trafic de stupefiante. În perioada 2008-2013, ei au locuit în Grecia, iar în 2013 femeia şi copiii au venit în ţară.

Tatăl i-a mai răpit pe copii şi în 2014 şi i-a dus în Grecia. Femeia a alertat autorităţile, a mers după ei în Grecia şi i-a adus înapoi în ţară. În 2016, s-a emis hotărâre judecătorească definitivă de custodie exclusivă a copiilor, în favoarea mamei, tatăl neavând drept de vizită.

În 2017, bărbatul – Micheloudachis Georgios – a venit din nou în ţară, i-a urmărit cu maşina, atât pe copii, cât şi pe femeie, iar aceasta a alertat autorităţile şi poliţiştii s-au deplasat la faţa locului. La vederea acestora, bărbatul a plecat. Poliţia spune că el nu săvârşise nicio faptă penală sau contravenţională pentru a putea fi tras la răspundere.

 

 

Poliţiştii afirmă că masina bărbatului a intrat în ţară prin Punctul de Frontieră Giurgiu, la data de 19.10.2017 şi precizează că acesta folosea un  auto Opel Corsa, albastru, cu nr de înmatriculare- PEN 4840.

 

(Jurnal)