Cetățean marocan depistat de polițiștii de frontieră giurgiuveni în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera

0
228

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat un cetățean marocan, care  încerca să intre ilegal în România, ascuns în semiremorca unui ansamblu rutier care transporta sticle goale din Turcia pentru România.

„În data de 09.11.2022, în jurul orei 08.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean român, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sticle din Turcia, pentru o societate din România.

Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii era secționată în partea superioară. Astfel, au efectuat un control amănunţit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, în compartimentul marfă, o persoană de sex masculin.

Asupra persoanei nu au fost găsite documente de identitate, acesta declarând faptul că este cetățean marocan și s-a urcat în semiremorca ansamblului rutier fără ca șoferul să cunoască acest lucru.

Conform protocolului româno – bulgar, cetățeanul marocan a fost preluat de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, informează Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)