Cetățean irakian, descoperit de polițiștii de frontieră giurgiuveni, ascuns într-un autocar

0
190

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au depistat, în urma unui control efectuat asupra unui autocar, în spațiul de odihnă destinat șoferilor, un cetățean irakian, care încerca să treacă ilegal frontiera fiind ajutat de șoferii mijlocului de transport.

„În data de 07.09.2022, în jurul orei 10.00, în  Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autocar, aparținând unei firme de transport internațional de persoane, condus de doi cetăţeni turci, în vârstă de 21 de ani, respectiv 32 de ani.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunsă, în spațiul destinat odihnei șoferului, o persoană de sex masculin.

Asupra persoanei nu au fost găsite documente de identitate, aceasta declarând faptul că este cetățean irakian în vârstă de 20 de ani.

Șoferii mijlocului de transport au declarat că l-au preluat dintr-o parcare de pe teritoriul Bulgariei, pentru suma de 300 de euro si intenționau să-l transporte până la București.

Conform protocolului româno – bulgar, şoferii, persoana depistată şi mijlocul de transport, au fost preluate de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun”, comunică purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Giurgiu, subinspectorul de poliție, Raluca Dumitrache.

(Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu)