Cetățean algerian cu document de identitate francez, depistat la P.T.F. Giurgiu

0
298

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat un cetățean algerian care a încercat să intre în ţară cu o carte de identitate emisă de autoritățile din Franța, aparținând fratelui său.

 În data de 02.12.2017, în jurul orei 23.00,  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar, un bărbat care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate eliberată de autoritățile franceze.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este aceeași cu cea din fotografia cărții de identitate, motiv pentru care s-au efectuat verificări suplimentare.

Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetățeanul algerian B.E., în vârstă de 28 de ani.

Faţă de cele constatate, tânărul a declarat că documentul de identitate prezentat la control  îi aparține fratelui său şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Franța pentru a se angaja.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar aceasta a fost preluată de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.