Ceremonia Hramului Sf. M. Mc. Pantelimon din curtea Spitalului județean Giurgiu, ”o minunăție de sărbătoare duhovnicească!” (VIDEO)

0
878

Așa cum anunțam într-un material anterior, vineri 27 iulie, în Biserica de lemn din curtea Spitalului județean Giurgiu a fost sărbătorit hramul Sf. Mare Mucenic Tămăduitorul Pantelimon. Slujba a fost oficiată în prezența unui număr important de credincioși de către un sobor de 11 preoți după cum ne spunea preotul Liviu NEACȘU, cel ce păstorește Biserica cu hramul Sf. Pantelimon, această bijuterie de cult cum o numea unul dintre invitații acestei sărbători.

Sunt prezenți 11 preoți din Episcopia Giurgiului împreună cu maica Onufria, stareța Mănăstirii Limnița  de pe cheile Dobrogei, alături de măicuțe din această mănăstire  și nu în ultimul rând preacuviosul părinte Ioan, un oaspete drag nouă… – ne spunea părintele Neacșu. Nu au lipsit de la această ceremonie oficialități de seamă : Președintele Consiliului județean Giurgiu, Marian Mina, prefect Lavinia Crișu, primarul Nicolae Barbu și soția acestuia, inspector șef de Poliție, Țone Cătălin, senior Victor Boiangiu, viceprimarul Dragomir Ion și city-managerul orașului, Nicu Ghiță cât și directorii de deconcentrate, toți cei ce sunt implicați în activitatea bisericii noastre. Trebuie spus că toate acestea se desfășoară cu binecuvântarea PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului – ne-a mai declarat părintele Liviu Neacșu care, la finele ceremoniei, i-a invitat pe cei prezenți la Hram, la un praznic cu ciorbă de pește, ținând cont de faptul că în vinerea aceasta, de Sf. Pantelimon, calendarul creștin ortodox dă dezlegare la pește.

Lucruri minunate spuse de  fostul coleg de facultate al preotului Liviu Neacșu, despre Bisericuța de lemn de la Giurgiu, și despre semnificația acestei sărbători …

Cuvântul de încheiere al preotului Liviu Neacșu, păstorul clipă de clipă  al sufletelor tuturor celor suferinzi, din spitalul județean de Urgență:

 

(Florian Tincu)