De miercuri, 26 ianuarie, pot fi vaccinați anti-Covid și copiii între 5 și 11 ani. În țară sunt 200 de cabinete de imunizare pediatrică, dar la nivelul municipiului Giurgiu, SINGURUL cabinet care poate vaccina și copiii sub 5 ani se află amplasat în Centrul de Vaccinare din cadrul Colegiul Tehnic Viceamiral „Ion Bălănescu” .

Coordonatorul acestui centru de vaccinare, medicul specialist în expertiză medicală, Haricleea Vișan, ne preciza că „Vaccinarea copiilor de peste 5 ani se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă la centrul de vaccinare dedicat copiilor”. 

Totuși, trebuie precizat faptul că deși vaccinarea nu necesită programare, părinții vor fi chemați în cursul zilelor următoare pentru a-și vaccina micuți, deoarece nu se poate deschide o doză de vaccin fără a exista minim 5-6 programări pe vaccinare pentru această grupă de vârstă.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Întregul personal al centrului este deosebit de amabil, profesionalist, spațiul este extrem de curat și totul respectă normele igienico- sanitare în vigoare.

Am mers la acest centru de vaccinare și am surprins pe doi dintre cei doi copii vaccinați la acest centru de vaccinare.

Cei doi băieți de 9 și 12 ani ne spuneau că „nu au simțit nici măcar o pișcătură de țânțar când le-a fost făcut vaccinul”.

Tot ca titlu informativ, cei mici sunt recompensați cu diplome de curaj și dulciuri.

Tot Haricleea Vișan ne mai preciza că în acest centru de vaccinare, doritorii se pot vaccina cu oricare dintre vaccinurile împotriva Covid 19, autorizate de Agenția Europeană pentru Medicamente( EMA): „Un alt aspect important este faptul că persoanele adulte pot face imunizarea cu toate tipurile de vaccin autorizate în România: Pfizer, Moderna, Astra- Zeneca și Johnson& Johnson”.

(Ana Magheru)