15443297_10207614336261363_5115920389126069719_oSâmbătă 17 decembrie,  cu începere de la ora 17.30 , în Parcul Mihai Viteazul, va avea loc un spectacol muzical-coregrafic susţinut de elevii clasei de dans, muzică şi canto din cadrul Centrului. În aceeaşi seară, cu începere de la ora 17.00, în incinta Ateneului ”Nicolae Bălănescu”, elevii clasei de literatură şi teatru ai aceleiaşi  instituţii  vor juca  o piesă de teatru dedicată mult-aşteptatelor sărbători de iarnă.

Duminică, 18 decembrie, municipalitatea, prin acelaşi Centru Cultural ”Ion Vinea” organizează un concert  grandios de Crăciun, devenit, datorită acestor oameni, o tradiţie în oraşul nostru. 

După cum ne declara managerul Centrului, prof. Virgil Peţanca, evenimentul se va desfăşura la Ateneul “Nicolae Bălănescu” începând cu ora 17.30 şi va fi susţinut de Orchestra simfonică “Valahia”, de soprana Simonida Luţescu şi de tenorul Lucian Corchiş. 

Programul concertului va cuprinde lucrări ale compozitorilor Gioachino Rossini, Joseph Haydn, Giurseppe Verdi, Carl Maria von Weber, Eduardo di Capua, Andrew Lloyd Webber şi Johann Strauss, sub bagheta dirijorului Virgil Peţanca. 

Precizăm că invitaţiile se pot ridica de la sediul Centrului Cultural ”Ion Vinea”. Comunitatea giurgiuveană iubitoare a muzicii de factură cultă este aşteptată ca de fiecare dată, să se bucure de acest concert de excepţie, care, cu siguranţă, le va încălzi sufletele în prag de Crăciun.

Nu în ultimul rând, în data de 20 decembrie, şi tot în incinta Ateneului giurgiuvean, va avea loc serbarea de Crăciun, intitulată ”Uite vine Moş Crăciun”, susţinută tot de talentaţii elevi ai Centrului Cultural din municipiul Giurgiu.

  1. NICOLAU