Lucrările la Centralele de zonă, realizate în Municipiu sunt în stadiu de finalizare – ne preciza zilele trecute ing. Sorin Cepraga, directorul furnizorului de agent termic în sistem centralizat, Uzina Termoelectrică Production SA Giurgiu.

Prima Centrală Termică este cea din partea de Nord a orașului, zona Tracum, în timp ce cea de-a doua este Centrala Termică Istru, din zona cu același nume. Ele sunt în faza în care urmează să fie demarate probele la cald. Sperăm ca până la data de 15 noiembrie, Centrala termică Istru să intre în funcțiune.

Întrebat cu ce se va modifica aportul temperaturii în apartamentele giurgiuvenilor, odată cu intrarea în funcțiune a celor două centrale, Sorin Cepraga ne-a precizat: Pentru zona de sud a Municipiului, asta însemnând zona Istru, Parc Alei, str. Portului, Str. Libertății, zona centrală a orașului, va însemna o suplimentare a gradelor de temperatură în apartamente, față de temperatura agentului termic furnizat de CET-ul mare și totodată o creștere a siguranței în funcționare – a mai spus ing. Sorin Cepraga.

(Jurnal)