votare-politisti

 

Conform unui comunicat al IPJ Giurgiu din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani.

                 Pentru siguranța cetățenilor, în ziua alegerilor locale, peste 230 de polițiști au acționat în județul Giurgiu, atât în preajma secțiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral.

Desfășurarea în siguranță a procesului electoral s-a datorat și cetățenilor, care au înțeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În acest context, peste 550 de polițiști, jandarmi și alți lucrători din cadrul structurilor teritoriale ale M.A.I. din județul Giurgiu au asigurat măsuri de pază și protecție la secțiile de votare, la circumscripții și pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

La nivelul județului Giurgiu sunt în curs de cercetare 18 infracțiuni privind “coruperea alegătorului” și  3 pentru “fraudă la vot”.

(Jurnal)