În perioada 24 septembrie -1 octombrie, Poliția Locală Giurgiu a verificat un număr de 440 de persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu, în diferite locații, pe raza Municipiului, cu privire la respectarea măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

În această perioadă, un număr de 7 persoane aflate în izolare/carantină, nu au fost găsite la domiciliul declarat. Aceștia  au fost sancționați, fiecare în parte, conform art. 65, lit.o (“nerespectarea interdicției de carantinare”), din Legea nr.55/15.05.2020, cu amendă în valoare de 1000 lei. Menționăm că aceste persoane se aflau în carantină,  ca urmare a Deciziilor  emise de D.S.P. Giurgiu. 

 Au fost înaintate documente și probe constatate cu privire la o faptă de zădărnicirea combaterii bolilor infectocontagioase, prevăzută în Codul Penal, ca infracțiune, în vederea continuării cercetărilor de către Poliția Municipală.

     În această perioadă au fost constatate 26 de fapte contravenționale, 24 sancționate cu amenzi, în valoare totală de 12.770 lei și două avertismente scrise.  Acestea au fost aplicate pentru :

 – 5 amenzi pentru deranjarea ordinii și liniștii publice (muzică la intensitate mare), tulburarea liniștii publice prin strigăte și larmă după orele 22.00, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, activități de picnic în locuri neautorizate (instalarea de grătare);

 – 4 amenzi pentru ocuparea abuzivă a parcărilor alocate de domiciliu;

 – 2 amenzi pentru depozitarea pe trotuare a mărfurilor și ambalajelor, îngrunând circulația trecătorilor;

 – 1 amendă pentru edificarea de construcții fără a deține autorizație de construire;

 – 1 amendă pentru murdărirea carosabilului cu noroi;

 – 13 amenzi  pentru alte acte și fapte prevăzute și interzise de lege .

              În această perioadă au fost preluate un număr de 17 sesizări telefonice, prin Dispeceratul instituției, cum ar fi : alarme la instituțiile de învățământ monitorizate, blocare căi de acces, ocupare abuzivă a locurilor de parcare reședință, deținute prin abonamente, etc.

              De asemenea, Poliția Locală a continuat activitatea de fluidizare a traficului internațional de mărfuri, în sistem integrat cu celelalte forțe colaboratoare, în sensul giratoriu de la intrarea în municipiu.

              Conducerea Poliției locale solicită cetățenilor  municipiului Giurgiu să apeleze Dispeceratul Poliției Locale Giurgiu pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)