Decizii importante luate de conducerea Biroului Politic Central al ALDE, au fost prezentate, recent, de către liderul formaţiunii politice, Călin Popescu Tăriceanu.

O primă decizie s-a referit la susţinerea senatorului Ion Popa pentru funcţia de preşedinte al Senatului României.

„A doua decizie pe care am luat-o a fost cea privitoare la pierderea calităţii de membru ALDE pentru persoanele care fără acceptul sau susţinerea partidului acceptă funcţii, conform prevederilor statutuare. Aceste decizii au fost luate cu o largă majoritate. A fost prezent şi dl Meleşcanu care şi-a cerut scuze colegilor pentru situaţia pe care a generat-o. Nu putem accepta astfel de propunere din partea PSD, care iese din orice normă politică”, a încheiat preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. 

De asemenea, acesta a mai ţinut să precizeze:

„La despărţirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relaţii civilizate. Ceea ce observ este un atac furibund al PSD la adresa ALDE şi îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem şi celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eşuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră. Dacă cineva acceptă o propunere de la un alt partid suportă rigorile statutului și ale deciziei de azi. Meleșcanu nu poate accepta această susținere ca membru ALDE. Regulamentul Senatului spune foarte clar: fiecare grup parlamentar face o singură propunere pentru funcţia de preşedinte. ALDE a luat hotărârea în forul statutar să îl susţină pe Iani (Ion – n.r.) Popa. Orice altă candidatură iese din Regulamentul Senatului şi se aplică pe cale de consecinţă”, a încheiat Călin Popescu Tăriceanu.