Invitaţiile de nuntă sunt ultimul pas în organizarea evenimentului şi de multe ori sunt un aspect trecut cu vederea din punct de vedere al diversităţii. Pe lângă cele cu texte clasice,  convenționale,  aceleaşi de acum  10 ani, acceptate de toată lumea, au apărut însă și cele haioase   care surprind prin ingeniozitatea lor.

Iată cum sună,  de exemplu,  modelul poliţienesc de invitaţie la nuntă:În conformitate cu articolul 1 privind Codul Familiei, este citat Cetăţeanul ………………………. să se prezinte personal în haine festive la Restaurantul………. în data de ……….., unde va fi primit de reprezentanţii organului de stat: Angela şi Ionuţ Citaţii prezenţi sunt obligaţi să audieze eventualele discursuri şi să contribuie activ la petrecere cântând şi dansând împreună cu noi. Deoarece cazul este deosebit de grav,trebuie să ştiţi că întâlnirea o să fie de lungă durată.

 În cazul neprezentării fără motiv legal, citaţii vor fi transportaţi cu forţa la locul cu pricina.  În speranţa prezenţei dumneavoastră, vă mulţumim anticipat!”  

Ea poate îmbrăca și forma unei Invitaţii ameninţare:   „Stimată victimă, ………………. împreună cu părinţii, ……………….. vin în întâmpinarea temerilor dumneavoastră conform cărora vă gândeaţi cu groază că o să fiţi invitaţi la nunta lor. Ei elimină orice urmă de dubiu şi v-o pun pe hârtie. Zvonul care circulă este adevărat. Tinerii şi-au găsit şi naşii: ………………………… Picioarele o să vă doară în timpul cununiei religioase de la Biserica…….,  ora 18:00 în data de… Banii o să-i daţi la Restaurantul ……….., începând cu ora…, şi sperăm că nu o să vă pară rău. Vă aşteptăm cu drag!”  

Iată în continuare și o Invitaţie reţetă, pentru cei îndrăgostiți de arta culinară: „ Conform unei Reţete din bătrâni, iată care sunt  ingredientele de bază:  Mirii; Părinţii; Naşii; Rudele şi prietenii. Toţi se întâlnesc la adresa ………..şi se amestecă în mod natural, după care se binecuvântează la Biserica……., de la ora….. Se adaugă flori, muzică, voie bună, surprize şi ceva noroc, ca să fie bine.  Totul este servit de la ora …, la Restaurantul… în data de… Vă aşteptăm cu drag!”

Dacă v-au plăcut textele de mai sus așteptăm invitația dvs. la nuntă la… adresa redacției!

(jurnal)