Cel mai tânăr cursant al clasei de canto, din cadrul CJCPCT Giurgiu , are doar 6 ani! Profesoara micuțului este o celebră fostă componentă a Cenaclului Flacăra

0
409

DSC00202Clasa de canto – muzică populară și ușoară – din cadrul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu reunește 38 de elevi, coordonați de prof. Mihaela Țițeica, cea care încânta cu peste 30 de ani în urmă cu vocea și chitara sa inimile miilor de spectatori în cadrul concertelor susținute în cadrul Cenaclului ”Flacăra”, evoluând atunci sub numele de Mihaela Popescu.

Discutând cu domnia sa, am aflat că cel mai tânăr cursant al său are numai șase ani!

Asemenea celorlalte clase din cadrul Centrului, și cursurile celei de canto durează tot trei ani, cu posibilitatea prelungirii pentru perfecționare, pe perioadă nelimitată.

Elevii învață aici, în primul rând, să cânte corect. De asemenea, sunt instruiți și în ceea ce privește teoria muzicii și elementele de mișcare scenică, ce le sunt extrem de utile atunci când interpretează o melodie, ne spunea prof. Mihaela Țițeica.

În paralel, aceasta ne-a precizat că a înființat un grup vocal denumit ”Melos”, format din o parte din cursanții ce studiază în cadrul clasei de canto.

De-a lungul vremii, clasa de canto a participat la numeroase festivaluri și concursuri, atât în țară, cât și în străinătate și, de fiecare dată, au revenit acasă cu ”tolba” plină de premii.

Cel mai important festival s-a desfășurat chiar anul trecut, la Viena. Aici, cei trei elevi ai clasei de canto participanți au obținut fiecare câte un trofeu, spre mândria profesorului coordonator, dar și a noastră, a giurgiuvenilor.

Îmi doresc foarte mult să continuăm să participăm la evenimente importante de acest gen. Nu există mândrie mai mare pentru un profesor decât să vadă cum elevii săi excelează și sunt apreciați de jurii exigente. Pentru mine, acești tineri reprezintă o sursă nesecată de vitalitate, de energie pozitivă pe care mi-o transmit atunci când conlucrăm. Fără muzică și fără ei, cred că nu aș putea rezista, a dorit să ne transmită, în încheiere, prof. Mihaela Țițeica.

( Teodora Nicolau)