Cel mai frumos tribut în timpul pandemiei de coronavirus. Cum a fost „îmbrăcată” statuia lui Iisus din Rio de Janeiro

0
80

Statuia lui Iisus din Rio de Janeiro a fost iluminată pentru a arăta ca un medic în ziua de Paște, în semn de mulțumire pentru cadrele sanitare din lume, aflate în prima linie de luptă împotriva coronavirusului.

Steagurile mai multor țări afectate de pandemie au fost proiectate pe statuia uriașă care veghează deasupra capitalei Braziliei, potrivit CNN.

Arhiepiscopul orașului, Dom Orani Tempesta, a oficiat o slujbă la baza statuii în timpul spectacolului de lumini, ocazie cu care a adus și el un omagiu angajaților din sistemul de sănătate.

Pe statuie au apărut mesaje de mulțumire în diferite limbi, în timp ce au fost afișate și imagini cu medici cu măști pe față. Sloganul „Fique Em Casa” – „Stați în casă” – a fost proiectat pe brațul statuii.

Este a doua oară când monumentul a fost iluminat în timpul pandemiei. Luna trecută, pe statuie a fost afișat un colaj cu steagurile țărilor lovite de epidemie.

Până în prezent, Brazilia a înregistrat peste 22.000 de cazuri Covid-19 și 1.230 de decese, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins. Cu toate acestea, președintele Jair Bolsonaro rămâne unul dintre puținii lideri mondiali care ignoră pericolul. Președintele brazilian de extremă dreapta, Jair Bolsonaro, susține că coronavirusul este „un truc mediatic” și că boala nu este altceva decât „puțină gripă”.